Populära Malaga

Den som älskar sol, bad och samtidigt vill njuta av det kulturella livet ska absolut resa till Malaga. Den lilla hamnstaden som ligger på södra kustsidan i Spanien känns har en riktigt genuin atmosfär och turismen hit är inte av ofantligt stor skala. Malaga är än så länge mindre turistiskt än många andra platser i Sydeuropa. En äkta spansk känsla genomsyrar staden. Hamnen i Malaga en viktig del av stadens turistnäring och är en känd plats för sitt rika affärsliv.

Malaga sprudlar av kulturell historia. Denna stad var Picassos hem och det finns två stora konstmuseer att besöka. Man har även byggt ett stort kulturhus i modern tid.
På konstmuseerna kan tavlor av både Picasso och Flamencon beskådas.

Det som gör Malaga till ett så populärt resmål kan bland annat bero på väder och klimat. I Malaga bjuder vädret oftast på behaglig vår -och sommarvärme som många skandinaver saknar under de mörka årstiderna. Staden ligger skyddad med berg runtomkring som också bidrar till att vädret oftast är varmt året om.

I Malaga finns spår av historien överallt. Man kan skönja morernas förflutna i staden som givit avtryck på byggnaders formatering, språket och kulturen.
Stadens namn var först Malaka.

Denna vackra stad har många historiska sevärdheter och ett av dem är en gammal fästning som heter Alcazaba. Den ligger i utkanten av Malaga. Fästningen är ursprungligen från den tidsepok då araber styrde staden.
Fästningen har under årens lopp renoverats mycket, och här kan turister få ta del av vackra fontäner i fina trädgårdar samt en otroligt vacker utsikt från toppen. Fästningen är absolut värd ett besök.

I Malaga kan man även njuta av närheten till havet. Staden har mycket att erbjuda när det gäller utflykter på havet. Man kan exempelvis åka på minikryssning med rundturer i i hela medelhavet. Det är mycket prisvärt och som turist får man uppleva och se mycket av olika platser på kort tid utan att det blir ett alltför pressat schema. Det går också att åka på utflykter med mindre båtar för bada, och den som vågar sig längre ut har möjligheten att dyka med delfiner. Det är en mycket populär turistaktivitet som många minns resten av livet.

Man kan också göra en utflykt i form av en promenad upp i floden Chilla i Nerja. Det är en mycket rolig och intressant upplevelse för alla turister. För många spanjorer har detta blivit en årlig tradition om sommaren där alla kan delta till viss del. Men när vattnet blir kallare och djupare får en del stanna och avbryta ”flod-promenaden”.

Malaga är absolut en stad värd att besöka. Den innefattar så mycket av det äkta spanska kulturlivet, men bjuder även in till sol och bad med sina fina långa och vackra stränder. I Taden finns även turistbussar som man enkelt kan köpa biljetter till. Dessa bussar är så kallade hop-on hop-off bussar som innebär att man kan hoppa av och på överallt i staden. På så sätt får man möjlighet att få uppleva och se många olika platser.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*