Populära flygplatshotell i Sverige

Det svenska resandet ökar i takt med resten av världen och av den anledningen finns ett utökat behov av boende, inte bara i städerna utan också på flygplatserna. De svenska flygplatshotellen finns centrerade kring de större svenska flygplatserna Arlanda, Landvetter, Skavsta och Sturup – samt ett och annat hotell i närheten av de mindre flygplatserna som finns runt om i landet. Allra största urvalet av flygplatshotell hittar man på Arlanda, som är Sveriges största flygplats. Här ligger hotellen ganska spridda i området, vilket gör att serviceutbudet varierar. Vissa hotell har möjlighet att erbjuda långtidsparkering och liknande tjänster, vilket kan kännas lockande för resenären. Vilka populära flygplatshotell finns det då i Sverige?

STF Jumbo Stay

Har du alltid drömt om att bo i ett riktigt flygplan? På STF Jumbo Stay har du en möjlighet att uppleva detta. Här har man gjort om en vanlig jumbojet till små hotellrum. Detta är mer ett vandrarhem än ett hotell, men ger ändå ett väldigt speciellt boende i närheten av Arlanda.

Radisson Blu SkyCity

På det här hotellet bor man när man vill ha extra nära till terminalen. Faktum är att Radisson Blu ligger i den del som kallas SkyCity, som är en del av flygplatsen Arlanda. SkyCity omfattar ett stort parkeringshus ett stenkast från terminalen, samt detta hotell. På Radisson kan man få all den service som man har rätt att förvänta sig av ett hotell i den här kedjan. Dessutom är det mycket bekväma rum med sköna sängar. Dock är det inte billigt.

Good Morning Arlanda

Önskar man bo nära Arlanda men vill betala endast hälften av vad det kostar att bo på Radisson i SkyCity, ska man överväga Good Morning, som är ett enkelt hotell inte långt från terminalerna. Här finns bekväma rum med de vanligaste bekvämligheterna, där man kan få en god natts sömn. Frukost finns förstås att välja till om man så skulle vilja.

Connect Hotel Skavsta

Vid flygplatsen Skavsta utanför Nyköping finns hotellet som kort och gott heter Connect, vilket tillhör en kedja. Detta är i mångt och mycket ett budgethotell, där det går att välja riktigt billiga rum som har delat badrum. Självklart finns det också rum med privat badrum att välja, samt businessrum med balkong. Här bor man för att ha nära till terminalen, som ligger 2 minuter bort till fots. Bilen parkerar man på den allmänna parkeringen vid flygplatsen, som antingen är utomhus eller inomhus i ett parkeringsgarage.

Landvetter Airport Hotel

Det här hotellet ligger inte helt oväntat vid Göteborgs främsta flygplats Landvetter. Här erbjuds man rum i traditionell skandinavisk stil och har en rad olika rumskategorier att välja bland. Man har nära till terminalen, samtidigt som hotellet erbjuder en bullerfri miljö.

Sturup Airport Hotel

Den skånska flygplatsen Sturup utanför Malmö erbjuder också boende i form av Sturup Airport Hotel. Här bor man med endast ett par minuters promenad från flygplatsen och erbjuder 68 ljudisolerade rum. Hotellet har egen restaurang och bar där man kan slappna av både som en skön början och avslutning på affärs- eller semesterresan.