Phuket

I södra Thailand ligger den välkända ön Phuket. Med många olika vackra stränder som lockar är Phuket definitivt en destination att besöka för turister som ska semestra i Thailand.

Phuket ligger i södra Thailand och är en mycket känd och välbesökt turistö. Det är även Thailands allra största ö. Och det är inte bara stränder som ön består av, framförallt är det en bergsö som även täcks av mycket skog. Den längsta bergskedjan sträcker sig 440 km. Mai Thao Sip Song (Twelve Canes) är öns allra högsta punkt och är 529 meter över havet. Laem Promthep (Brahma’s Cape) är inte öns högsta punkt men däremot är denna utkiksplats som ligger på öns södra sida mycket omtyckt och välbesökt.

En stark dragningskraft till just Phuket är öns många olika sorters stränder. De allra mest vackra ligger på öns västra sida. Väldigt kända är stränderna Patong Beach, Karon Beach och Kata Beach. Batong Beach är en två kilometer lång sandstrand. Från början en fiskeby, som nu har utvecklats till en riktigt välbesökt turistdestination. Här finns flera olika hotellkedjor för den som reser med en budget och den som söker lyx. Den mest kända stranden är Karon Beach – en strand med vit mjuk sand. Precis en sådan plats som många drömmer att spendera sina semesterdagar vid. Kata Beach må vara den minsta stranden av de tre, men trots det väl värd sitt besök. Den är geografiskt lite annorlunda, då stranden är mycket mer bred och istället för att vara raklång så kröker sig stranden. Längs alla stränder finns det hotell, restauranger, barer och härliga caféer.

Intressant att veta är även att för att verka för en än mer vacker miljö har den thailändska turistmyndigheten nu infört ett förbud för kommersiell verksamhet på stränderna. Detta för att bidra till en mer miljövänlig ö och en hållbar natur!

Och behövs det lite mer äventyr istället för att bara njuta på stranden finns det fina möjligheter till strand- och havsaktiviteter. Som till exempel snorkling eller dykning. För den som är sugen på att lämna havet är den lummiga djungeln och de många bergen perfekta för dagsvandringar och upptäcktsfärder.

Bra att veta är även att det går att flyga direkt till Phuket eftersom ön har en egen flygplats. Flera olika svenska resebolag reser till Phuket och det går även att ta sig hit med charterbolag som Apollo. Eftersom ön har en egen flygplats går en resa till Phuket alldeles utmärkt att kombinera med andra destinationer, som till exempel Bangkok som är Thailands huvudstad och en intressant stad som är ett måste att besöka!

Bra att veta är även att när det kommer till transportmedel är det den klassiska tuk-tuk som gäller, eller mopedtaxi. Men även de olika lokalbussarna funkar också.

I de allra flesta orterna på ön så finns det uttagsautomater för att ta ut kontakter. På många platser så accepteras även kreditkort som betalning.

Innan du bokar din biljett är det även bra att kolla vädret. Phuket har de allra bästa vädret från mars till maj. Regnperioden är mellan maj till oktober.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*