Phuket – vackra stränder och många möjligheter

Thailand är en av världs mest besökta länder, åtminstone för svenskar under de kalla vinterhalvåret som Sverige har. Landskapen är vackra, människor vänliga och inte nog med det så är priserna i landet väldigt bekväma. Eftersom solen lyser och värmer dagarna i ända har detta blivit ett populärt resmål dit människor åker om och om igen.

Ön Phuket är troligtvis en av landets mest besökta platser för turister. Ön består till hela 70 % av skogar och vackra paradisstränder och här finns det något för alla att uppleva och se. Det finns tre stränder på ön som har lyckats fånga de allra flesta människors hjärtan, där en av stränderna är den mest barnvänliga. Det är naturligtvis stränderna Kata Beach, Karon Beach och Patong Beach som det talas om och för den som aldrig besök ön är dessa platser ett måste.

Utöver vackra stränder finns det även andra upplevelser och perfekta platser för utflykter. Eftersom det finns en hel del berg och bergskedjor på ön finns det även fantastiska utsiktsplatser att ta sig upp till. Laem Promthep är platsen för detta och hit tar du dig enklast med buss eller lokal taxi. Eftersom solen är mycket het i Phuket är det viktigt att man skyddar sig ordentligt, speciellt ju högre upp man kommer. Solhatt, keps och solskydd för alla är alltså att föredra.

En liten bit från platsen ligger även Phuket Zoo. Här hittar man en stor samling av tropiska och exotiska djur, bland annat apor, tigrar och enorma elefanter. För den som har fiskar och vatten som intresse finns även ett jättelikt akvarium att beskåda och ett enormt växthus med förtrollande orkidéer.

Det finns tveklöst alltid något att hitta på i Phuket och ön är som skapad för turister. I Patong hittar du de bästa ställena för en utekväll, men även restauranger och platser för en god och fruktig drink. Shower och karaokebarer är standard, så om detta ligger dig varmt om hjärtat har du kommit till rätt ställe. Ta dig in på gator som Bangla Road och Sui Sunset och du kommer snabbt märka av att det är här partyprissarna samlas.

Precis som på de allra flesta platser så bjuder ön även på lugnare och mer avkopplade aktiviteter. För den som är intresserad av golf erbjuder Phuket några av de bästa golfklubbarna som landet har. På Mission Hills Golf Resort & Spa kan du njuta av spänningen som golfen ger och sedan avsluta en lång dag med avkopplande spabehandlingar.

Med detta sagt råder det alltså inga tvivel om varför Phuket är bland de bästa öarna i Thailand. Fördelen med denna ö är att flygplatsen är relativt stor, vilket gör att man kan flyga direkt från delar av Europa och hamna på plats, utan mellanlandning i Bangkok. Visserligen blir det då en ganska så lång flygresa utan några som helst pauser, men många barnfamiljer vittnar ändå om att det är det mest enkla och smidigaste alternativet för alla familjemedlemmar. Vill man dock uppleva det som Bangkok har att erbjuda, finns det flyg som mellanlandar i staden och ger dig några timmar fria att kika runt.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*