Patong

Patong är en av de mest populära turistdestinationerna i Thailand. Den vackra stranden och tillhörande by lockar årligen resenärer från runt om i världen. En perfekt semesterort oavsett om det är fest, bad eller äventyr som står på önskelistan!

Patong ligger på Thailands västkust och var förr i tiden en fiskeby. Idag har området utvecklats kring den två kilometer långa stranden. Området blev mycket populärt under 1980-talet.

Batong beach är vida känt för sitt rika nattliv. Är det en festkväll på gång så gäller framförallt områdena kring Bangla Road och Paradise complex. Runt Paradise complex finns flertalet gayklubbar, medan området kring Bangla Road vänder sig mot den mer straighta publiken. Men det finns massvis med olika barer, klubbar och diskotek, platser där du kan festa hela natten!

Lockar strandlivet finns det all möjlighet att bara ta det lugnt, sola och bada. Eftersom stranden är hela två kilometer lång finns det möjlighet att hitta en plats på den underbart vackra stranden. Är det aktiviteter som lockar finns det möjlighet att hyra vattenskoter, paddla havskajak eller varför inte prova skärmsegling?

Idag finns det ett stort antal hotell för såväl budgetresenär och de som vill kosta på sig lite mer lyx. I området finns flera av de större hotellkedjorna, som Phuket Marriott Resort & Spa, Merlin Beach och Crest Resort & Pool Villas.

Åker du till Patong med din familj och vill ha ett hotell anpassat till detta är exempelvis Holiday Inn Resort Phuket ett mycket bra val. Eller varför inte Phuket Graceland Resort And Spa, eller Le Meridien Phuket Beach Resort?

Det finns mer saker att göra i Patong om strandlivet och dess kringliggande aktiviteter tröttar ut. Varför inte besöka de otaliga souvenirbutikerna som finns eller shoppa i gallerian Jungceylon?

I Patong finns även alla möjligheter till spabehandlingar. Det finns såväl riktigt lyxiga span som lite enklare budgetställen och liknande. Priset är hur som mycket lägre än en thaimassage eller spabehandling i Sverige.

Och, när det kommer till priset går det både att äta och dricka mycket gott till en låg penning i Patong. Självklart finns det även ett rikt utbud av restauranger. Pan Yaah Restaurant är alltid värt ett besök. Med havsutsikt och fantastisk mat, och en mycket prisvärd meny, är restaurangen mycket välbesökt av såväl det lokala samhället som turister. Njut av en god måltid i södra delen av Patong Beach och se samtidigt ut över det vackra havet. En kväll kan inte bli mycket bättre!

Många svenska resebolag anordnar resor till Patong, ett exemel är Ving, som erbjuder resor till Patong under såväl vinter som sommartid.

Bra att veta är även att om du är svensk medborgare så kan du med ett giltigt pass (som ska vara giltigt upp till sex månader efter hemkomst från resa) och med en hemresebiljett från Thailand stanna i landet i upp till trettio dagar utan visum. Är vistelsen i Thailand längre än trettio dagar så behövs det ett visum. Kolla vidare på landets ambassad eller konsulat i Sverige för att få information om vad som gäller för respektive visumansökan.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*