Panama

För den som vågar bege sig långt ifrån Sveriges gränser och vill uppleva en häpnadsväckande natur är Panama ett solklart resmål. Den sammanlagda ytan av hela landet är lika litet som Svealand, men ändå har man lyckats tränga ihop enorma vulkaner, hus som når hela vägen upp till molnen och en djup och konstant levande regnskog. Det är i Panama som du har möjlighet att uppleva en indiankultur som omvärlden nästan har glömt bort, samtidigt som du kan besöka exotiska öar, lyxiga resorter och mycket mer.

Har du planerat att besöka Panama? Härligt! Då är denna text som skapad för just dig. Här kommer vi att ta upp några sevärdheter i landet som du absolut inte får missa, oavsett om du åker hit för en solsemester eller för att uppleva den fantastiska kulturen med uråldriga traditioner kvar.

  • Panamakanalen – Du besöker inte Panama utan att besöka Panamakanalen. Kanalen byggdes under mycket lång tid och under många svåra omständigheter där miljontals människor miste sina liv. Anledningen till bygget var att förbinda Stilla havet och Atlanten och kanalen är idag en av Panamas med kända och populära sevärdhet. Vill man ha en så bra utsikt över den 77 kilometer långa kanalen som möjligt bör man besöka det utkikstorn som befinner sig i Miraflores.
  • Las Perlas – Den svenska skärgården står inte en chans mot denna tropiska och vackra natur som Panama har att erbjuda. Havsområdet består av hela 90 stycken olika öar, men än så länge är det bara 10 stycken av dessa som har blivit bebodda av människor. Det är dessutom endast dessa 90 som har fått ett namn, resterande 100 öar omkring har ännu inte blivit namngivna. För den som vill ha en annorlunda hotellupplevelse bör man besöka ön San José och bo på hotellet Hacienda del Mar.
  • Bocas del Toro – Enkelt förklarat är Bocas del Toro en ögrupp som befinner sig nordväst om Panama. Hit flockas turister under hela året och det spelar ingen roll om du är ute efter att dyka, vandra i djungeln, titta på exotiska fåglar eller om du vill festa natten lång. Hit reser du enkelt även om du bara har några kronor kvar i fickan. Det finns mängder med budgethotell att checka in på och dessutom är aktiviteterna sällan speciellt kostsamma. Testa på att snorkla i isklart vatten eller testa på livet på en segelbåt. Det är tydligt att ön är under konstant utveckling och det kommer inte ta lång tid innan den lilla ö du såg på hemsidan snart är en välfylld och konstant befolkad ö som ständigt är i rullning.
  • San Blas – Kritvita stränder utan slut, slingrande floder och berg fyllda med regnskog. Det är precis det som du kommer att få uppleva i San Blas. Naturen här liknar ingenting som du tidigare har skådat och det absolut bästa är att platsen nästan är helt fri från turister. Det är i San Blas som Kunaindianerna har sitt hem och land och det finns tydliga regler och lagar om hur platsen får behandlas. Genom att välja privatägda hotell från Kunaindianerna har du möjlighet att bo mitt i detta vackra land och samtidigt få ta del av den annorlunda och fantastiska kultur som finns omkring dig.