Novi Sad

Det sköna och härliga landet Serbien med Belgrad som huvudstad och Nis i söder som en mycket välbesökt turistort, kommer naturligtvis även att erbjuda resmål i den norra delen av landet. I det fallet är det då staden Novi Sad som står i särklass. Om du ska ta en resa till Serbien, kommer det alltid rekommenderas att du landar i Belgrad, stannar några nätter för att sedan ta dig vidare till Novi Sad. Detta är helt enkelt staden du inte får missa vid ett besök i Serbien.

Här talar vi om en stad med en landareal av över 700 kvadratkilometer och en folkmängd av något under 300000 invånare. Vad betyder då detta? Jo, det betyder att du som turistar i Novi Sad, Serbien, kommer att befinna dig i Serbiens Göteborg. Ja, du kommer inte att ha nära till havet, men du befinner dig i landets näst största stad. Detta betyder att du alltid kommer finna något att göra, ett bra nattliv samt att du faktiskt har nära till vatten i form av att Danubefloden rinner i denna stad.

Att finna boende i Novi Sad

När det handlar om att finna ett bra hotell eller ett boende på något av stadens många gästhus, så kommer detta i Novi Sad att vara precis lika enkelt som i huvudstaden Belgrad. Hur som helst kan det vara så att det blir för mycket och för svårt att finna det bästa boendet till det bästa priset på plats. I det fallet är det alltid bättre att se över vad som finns på nätet och boka ditt boende redan innan avfärden. I Novi Sad kan du bo relativt bra från bara mellan 300-500 kronor per natt.

Detta måste du se i Novi Sad

Här handlar det om vilken typ av resenär du är. Är du den som sover hela dagarna för att bara se den mörka delen av dygnet, så kommer du faktiskt tyvärr också att missa mycket av de städer du åker till. Nu kommer de flesta att vilja se något, och då kommer det här tre exempel på vad de flesta andra som gör ett besök i Novi Sad ser till att se innan de åker hem igen.

  • Petrovaradin Fort: Precis som i de flesta andra stora städer med anknytning till floderna Sava och Danube i Serbien så kommer även Novi Sad att ha ett fort. Kanske är det så att detta är det vackraste fortet i hela Serbien. När du skådar ut över floden Danube kommer du på en hög bergstopp kunna se den mäktiga byggnaden torna upp belyst av ett fantastiskt skådespel i ljus.
  • Danube Park: En mycket stor, vacker och välvårdad park där du finner unik natur med kombination av vatten växter och klippor i små och medelstora dimensioner.
  • Strand: Ja, du kommer faktiskt att finna en strand i Novi Sad. Här handlar detta naturligtvis inte om havet, utan här badar du i floden Danube. Hur som helst kommer detta att under en het sommardag, vara något du inte alls vill vara utan