Niš

När du har valt att åka på semester och turista i Nis, så kommer detta vara en stad i Serbien som är belägen i den södra delen av landet. Detta kommer att vara den tredje största staden i Serbien, med en befolkning av något under 200000 invånare. Hela Nis har en landarea av nästan 600 kvadratkilometer, vilket betyder att du kommer finna många olika saker att se och upptäcka vid ett val av denna destination. När du väljer att åka till Nis och Serbien kommer du att ha många fördelar som svensk resenär.

  • Här kommer ditt svenska körkort att gälla vid hyra av bil, vilket gör att du kan boka detta redan innan avfärd så du får det enklare att ta dig runt i denna stad och dess omgivningar.
  • Elektriciteten är densamma, vilket betyder att du som svensk kan ta med dig allt från laptop och mobiltelefon till din rakapparat och bara plugga in den utan att behöva ta med en adapter för att göra detta möjligt.
  • Den stora tillgången av snabba Internetuppkopplingar gör det mycket enkelt att hålla kontakten med alla på hemmaplan, vilket också gör det möjligt att skicka dina senaste foton och videosnuttar så de direkt kan se vad du har för dig.

Hotell och boende i Nis

Gällande hotell och boende i Nis, så kommer du finna ett urval på över 150 olika hotell och mindre motell samt gästhus. Här kommer alltid denna stad att kunna erbjuda ett bra och acceptabelt boende för alla typer av resenärer. Är du den som åker med ryggsäcken på ryggen och en minimal budget, så kommer du finna boende i mindre gästhus från bara 250 kronor per natt. När det gäller par och hela familjer samt äldre som vill ha klassen av ett riktigt hotell finns det prisklasser från cirka 600 kronor per natt och uppåt.

Saker att utforska i Nis

När du åker på semester finns det alltid saker du vill se. De mest populära sevärdheterna i Nis är:

  • Nis Fortress: Precis som i huvudstaden Belgrad så kommer det här att finnas ett landmärke som ett fort som under hundratals år skyddade staden mot intrång.
  • Mediana: Här hittar du kanske den absolut äldsta platsen i Nis. Denna gigantiska arkeologiska plats för utgrävning, kommer att ge dig mycket intressant information som dateras tillbaka ända till det romerska imperiets storhetstid.
  • Bubanj memorial Park==

Denna stora och intressanta park med mycket skog, kommer också att ge dig massor av information rörande vad som hände i Serbien under andra världskriget.

Utelivet i Nis

Kanske kommer inte Nis att vara den ultimata feststaden på jorden. Är det riktigt fest du vill ha stannar du även en natt i Belgrad, där de verkligen vet hur det går till att festa hela natten. Hur som helst finns det olika val även i Nis. Här finner du Diskoteka Studio samt CuboClub som är de två hetaste nattklubbarna. Är du ute efter att finna lite god dryck samt skön avkoppling, så finner du alltid detta på någon av de många barer och restauranger som finns i Nis

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*