Med hyrbil kan du upptäcka hela Gran Canaria

Gran Canaria är ett av svenskarnas absoluta favoritresmål. Varje år reser runt 600 000 svenskar dit och nära nio av tio svenskar har någon gång besökt ön. Det var också här, vid den vidsträckta stranden Las Canteras i Las Palmas, som charterturismen föddes på 1950-talet. Då kostade en vecka med helpension några hundralappar. Genom åren har turisthotellen flyttats ner till den södra delen av ön som är mer solsäker. De flesta turister som besöker ön ser inte så mycket mer än turistorterna, men genom att hyra bil går det att upptäcka allt annat som denna ö har att erbjuda.

Source: Pexels

Boka på plats eller i förväg

Hur du väljer att hyra bil är upp till dig. En del föredrar att vara spontana och bara släntra in till närmaste biluthyrare på turistorten. Detta är bra om du kanske tänkt att hyra bil enstaka dagar eller vill passa på att ta en biltur om vädret är sämre någon av dagarna. Andra vill hellre vara väl förberedda och väljer att boka hyrbil redan hemma. För den som vill boka sin hyrbil före resan eller helt enkelt bara kolla upp olika priser finns det en rad olika tjänster online som hjälper till med detta. Hos till exempel Hyrbilguiden kan du söka efter hyrbilar på flera olika platser världen över. Du får upp en lista på priser från olika uthyrare, bilmodeller och så vidare. En annan tjänst är Biluthyrning24 där du kan boka hyrbil på över 30 000 platser i mer än 180 länder. De jämför priser från erkända uthyrare som Hertz, Avis, Budget och många andra. Det går ofta också att boka hyrbil genom en researrangör, både i förväg och på plats.

Solsäkert på sydsidan

Gran Canaria är främst känt för stränder och sitt solsäkra klimat. Speciellt under vintertid är det populärt att resa dit från svalare länder i Europa. Dock har denna ö mycket mer att erbjuda sina besökare. Just Gran Canaria kallas för en minikontinent på grund av att den har så många olika klimatzoner och en varierande natur. Därför vore det synd att inte ta i alla fall en dag ledigt från solandet och med hjälp av hyrbil se mer av ön. På södra delen av ön är klimatet varmare, det kan skilja runt tio grader mot temperaturen på den norra sidan av ön. På öns mitt möts du av ett fuktigare och svalare klimat med många möjligheter till hänförande vyer över landskapet. 

resebloggaren 2

Source: Pexels

Genuina byar

Det är lätt att ta sig runt med bil på Gran Canaria. De har högertrafik precis som oss och från turistorterna i söder går det motorväg hela vägen upp till Las Palmas. I Las Palmas kan du uppleva äkta storstadskänsla med shopping i världsklass samtidigt som du aldrig har långt till stranden. Lite kuriosa är att staden har en av världens mest trafikerade hamnar. Här anlöper både stora lastfartyg och långseglare som ska proviantera inför att korsa Atlanten. Det bästa är dock att ta bilen upp för någon av de vindlande serpentinvägar som leder upp till mitten av ön. Där kan du få uppleva mycket av den genuina kanariska kulturen i byar som byggts av de första europeiska kolonisterna. I Teror kan du vandra i pilgrimens spår på pittoreska gator kantade av gamla hus och besöka basilikan. Kör förbi öns näst högsta punkt, Roque Nublo som är en enorm vulkansten och en viktig symbol för ön. Inte långt därifrån ligger byn Tejeda som anses vara en av världens vackraste byar. Med hjälp av dessa utflyktstips kommer du förhoppningsvis att få ut ännu mer av din vistelse på Gran Canaria.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*