Matpaket på hotell – Vad är skillnaden på All inclusive, helpension och halvpension?

Matpaket på hotell

Höjdpunkten för många på året är när det är dags att åka på semester. Men för många kan det vara lite knepigt att hitta en passande resa som faller inom ens budget och som faktiskt uppfyller samtliga krav som man har, för att vistelsen ska vara både avkopplande och full med aktiviteter. Lösningen på detta är för många att åka på charterresa och boka in en semester där allt är inkluderat, även matpaket på det hotell som man bor på.

Men inom charterresor finns det också flera olika typer av paketresor som man kan boka. Vad är då egentligen skillnaden mellan till exempel helpension och all inclusive, samt vad ska man tänka på för att kunna boka resan till ett mer förmånligt pris?

Skillnaden mellan all inclusive och helpension

När man är i full färd med att boka sin nästa resa, kanske man kommer stöta på flera olika typer av begrepp som kan skapa en hel del frågetecken. Däribland all inclusive och helpension, som då talar om vad som faktiskt ingår i bokningen.

Skillnaden är inte alltid så stor och vad hotellet erbjuder i paketpriset skiljer sig mellan olika boenden. Så det är alltid viktigt att du jämför olika priser och kanske även funderar på vad du planerar att göra på resan.

Om du faktiskt inte kommer att spendera särskilt mycket tid på hotellet, utan hellre vill kunna äta i staden du besöker eller där du utför dina aktiviteter, kommer det troligtvis att vara bättre att du endast bokar hotellet och sedan betalar för maten separat. Men detta beror helt och hållet på hur din resas upplägg ser ut.

Helpension – ger dig lite mer frihet under resan!

När du bokar boende kommer du ofta att stöta på begreppet helpension eller halvpension. Vad som faktiskt inkluderas i detta kan dock variera mellan olika hotell.

Helpension är dock ett mycket bra val för dig som vill ha lite större variation och även kunna äta på restauranger i området, utan att du behöver förlora pengar. Ger dig lite mer frihet, men kommer också oftast spara dig pengar då i alla fall någon av dagens måltider inkluderas i priset.

All inclusive  – kan komma att spara dig en rejäl slant!

Att boka all inclusive kan verka ganska kostsamt om du endast stirrar dig blind på den totala summa som du kommer att behöva lägga när resan bokas. Men faktum är att du i det långa loppet kommer att spara en betydlig summa. I de flesta fallen ingår både all mat och dryck under dagen, vilket gör att du inte behöver leta efter goda restauranger att besöka under dagen eller behöver oroa dig för att hålla en matbudget under resan. Allt är betalat i förskott och detta kommer att underlätta dagarna enormt, framförallt om du reser tillsammans med barn.

En nackdel är dock att all inclusive kommer att göra resan aningen mer begränsad, då ni kommer ha måltider att passa. Det är också viktigt att du kikar på vilken typ av mat som hotellet har innan du bokar, så att de har maträtter som faller dig i smaken. Vill du få en mer bekymmersfri resa och verkligen kunna koppla av, samt planerar att spendera mycket tid på hotellet så är all inclusive en lyx som du bör unna dig.

Vad ska man tänka på för att få en mer prisvärd resa?

All inclusive kommer i de flesta fall hjälpa dig att spara en hel del på resan. Men det finns också några andra saker som du kan tänka på, för att komma billigare undan.

En viktig sak är att planera din resa och försöka att åka när det inte är högsäsong eller lov. Många barnfamiljer eller andra resesällskap kommer nämligen att åka när barnen är lediga från skolan eller det är semestertider. Detta kommer att pressa upp priserna på charterresan. Så om du har möjlighet, försök att åka någon vecka innan högsäsongen börjar. Jämför också olika resebolag för att kunna boka resan till det allra förmånligaste priset!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*