Marbellas 3 bästa stränder

Runtom kommunen Marbella finns totalt 20 km sandstrand så om det är bad och sol man har kommit dit för, så kan man vara lugn. Här är strandlivet och vattensporter ett måste och folk umgås på stranden, solar på stranden och äter eller går ut. Man behöver heller inte gå långt för att komma till havet. Överallt breder små och stora stränder ut sig och det är fullt av folk under dygnets alla timmar. Här kommer 3 tips på Marbellas bästa stränder.

Playa de Venus och Playa de Fontanilla

Dessa två centrala stränder ligger precis intill centrum och räknas också som några av de vackraste badplatserna i innerstaden. Playa de Fontanilla som ligger väster om Playa de Venus, är 1 km lång och 30 meter bred och består av gyllene sand. Här vimlar det av folk från världens alla hörn då den berömda strandpromenaden med sina restauranger ligger alldeles ovanför. Dessa två stränder räknas som Marbellas populäraste och det finns alltid något att se på då de ligger mycket nära den lyxiga marinan Puerto Banus med alla dyra båtar och yachter. Så fort man blir trött på strandlivet, är det bara att ta på sig dina flip-flops och traska in till staden igen.

Bounty Beach eller Playa del Cable

3 km från Marbellas centrum ligger en strand som lämpar sig extra mycket för vattensporter och beachvolleyboll. Den heter Bounty Beach på engelska och har blivit en av solkustens mest populära inne-stränder. Med sina 1300 meter långa sanddynor och söta halmparasoll, är Bounty Beach en hipp och ung strand där det verkligen är liv och rörelse. Här är det inte bara solbadande som gäller utan också att hålla sig i form. Stranden är ren och fin och har flera mysiga restauranger intill som bjuder på musik, sommarfestival-anda och en trevlig atmosfär i stort. Ta en banan från de många bananträden eller se palmerna vaja i vinden.
”This is the place to be if you are cool”!

Playa Hermosa – en strand för barnen

Denna lilla strand ligger 10 km eller 15 minuter från centrum, vid en ort som heter El Rosaria. Här är vattnet klart och sanden grovkornig precis som den ofta är vid Medelhavet. Havet är fritt från vågor så surfing är inte den mest sedda vattensporten här. Denna strand är bra om man har barn som vill leka vid vattenbrynet, då det är mycket långgrunt och lugnt här. Hermosa på spanska betyder ”vacker” på svenska och det kan man förstå när man ser stranden. Om man jämför med många andra stränder nära Marbella, är detta en relativt liten beach som dock har alla egenskaper den borde ha. Här ligger trevliga restauranger, varav en heter Poco Loco och många är överens om att det är traktens bästa. Här finns också ett flertal barer, duschar och parasoller. Då det inte är speciellt långt från Marbella, kan man antingen hyra en bil och åka hit eller ta en taxi. Bussar är det lite ont om som går till denna strand och faktum är att det är bättre att ta sig hit på egen hand.