Marbella

Ca 6 mil väster om knutpunkten och den kulturella staden Malaga, ligger södra Spaniens guldkorn och jet-setarnas stad Marbella. Det är både den soligaste staden men också den dyraste. Här kan man boka lyxiga hotell eller ta en runda på någon av ortens alla golfbanor. Och när kvällen kommer är det fest och uteliv som gäller samt smakupplevelser genom den goda maten. I Marbella är det många rika och berömda personer som har satt sina spår och den numera avlidne saudiarabiska kungen Fahd har till och med byggt en egen moské där. Man kan förvänta sig att träffa på svenskar var man än hamnar. Att köpa hus i Spanien har blivit oerhört lockande, vilket har lett till en hel del svenska mäklare här nere.

Upplev lyxen i Marbella

Oavsett om man ligger på stranden eller tar en glass på stadens många utekaféer, så märker man av det goda livet. Var man än tittar ser man miljardäryachter och rika par med Gucci-väskor och märkeskläder. Bara att se dessa är en upplevelse i sig som inte går av för hackor så tycker man om att se på folk så har man definitivt kommit rätt. Shoppingen här är heller inte dålig. Utmed huvudstråket Avenida Ricardo Soriano ligger butikerna på rad och vill man ha ytterligare flärd så kan man skrida in på Il Corte Ingles – det berömda spanska varuhuset som erbjuder kläder och accessoarer i världsklass.

Bättra på solbrännan

Även om man kanske inte är en person som ligger på stranden från morgon till kväll, så går det inte att undvika de heta och fina sandstränderna med turkost vatten. Marbella och Solkusten i övrigt, har massvis av fina stränder, stora som små, dit man kan åka med bil eller buss. Marbella har flera stränder precis intill centrum och vill man sedan åka österut eller västerut för att titta på andra ”playor” är det ingen konst alls. Det är vanligt att hyra bil nere på Costa del Sol för att se hela omgivningen och på så sätt kan man besöka både stränder och andra kringliggande orter. Man kommer garanterat hem solbränd och fräsch, lagom för att ta itu med sitt vanliga liv igen.

Ta sig hit och ta sig runt

Att åka till Marbella är ingen konst. Man tar flyget till Malaga för att sedan ta buss eller tåg till Marbella som går var 30:e minut. Man kan även hyra bil direkt på flygplatsen eller inne i staden. Flygplatsen i Malaga är i ständig rörelse och från Sverige kan man åka direkt från flera städer. Även lågprisflygen har hittat hit.
När man vill ta sig runt kan man antingen välja mellan tåg och buss mellan kuststäderna men det bästa alternativet är dock att hyra en bil. Det finns en del svarttaxibolag i Marbella så se till att ta ett seriöst bolag. TaxiSol och Marbella Taxi är två bolag man lugnt kan åka med.
Det finns många gulliga orter runt omkring Marbella som Fuengirola, Gibraltar och Malaga. Så man bör sätta av ordentligt med tid för att se sig omkring och inte bara stanna i Marbella, även om det är lätt att fastna här med allt vad staden har att erbjuda.