Lunch i Göteborg, här är våra favoriter! 

Lunch i Göteborg

Göteborgs restaurangvärld är högst varierande, med både fine dining och lättare matkoncept. Här hittar du allt ifrån asiatiska smaker till våra stolta nordiska råvaror. Men vad har Göteborg för restauranger för lunchsittningar och vilka lunchställen står ut ifrån mängden? Vi har listat de bästa lunchhaken för alla smaker. Lunch i Göteborg, här är våra favoriter! 

Lunchrestauranger i Göteborg 

I Göteborg finns ett stort urval av lunchrestauranger oavsett vad för kök du föredrar med franskt, svenskt, amerikansk fastfood och kök från Asien. På de flesta restauranger kan du även välja om du vill äta på plats eller ta med dig maten till kontoret de dagar du föredrar.

Genom att testa på olika kök i staden kan du hitta flera smultronställen nära jobbet med mångfaldiga menyer efter dag och humör. Upptäck Göteborgs lunchhak med en smak för alla!   

Sjömagasinet 

Sjömagasinet är klassat som ett lite lyxigare lunchställe där maten alltid avnjuts i lugn och ro i en skön och avslappnande hamnmiljö. Restaurangen är belägen precis intill vattnet vid Göteborgs hamninlopp och har en stilren och modern inredning. Sjömagasinet är en passande mötesplats för bland annat affärsluncher där ni behöver kunna prata ostört och dela idéer. Restaurangen är känd för sin kokkonst och har varit en arbetsplats för några av landets främsta krögare.  

Med färska råvaror, en välkomponerad meny med en blandning av kött och fisk & skaldjur, finns restaurangen även med på Star Wine List. När vädret tillåter kan ni även njuta av solen på utomhusserveringen.  

Tugg Burgers Göteborg 

När Tugg Burgers startade sin verksamhet blev de snabbt ett välkänt namn i hamburgersammanhang och idag har kedjan restauranger på ett flertal platser i Sverige, bland annat Göteborg. På Tugg Burgers hittar du några av stadens bästa burgare, med färska råvaror och perfekt stekt kött. Burgarna från Tugg är både saftiga och smakrika, och ger det där lilla extra som många andra hamburgerrestauranger saknar.   

Du kan antingen ta dig till restaurangen för att äta lunch på plats, hämta take away eller beställa hemkörning och få din hamburgare direkt till kontoret! 

Yubi 

För den som uppskattar det asiatiska köket bjuder restaurangen Yubi på en stor variation av smaker och rätter. Yubi är ett populärt lunchhak där menyn uppdateras dagligen, för att du som återkommande kund ska kunna smaka och avnjuta en stor mängd rätter med inspiration av asiatiska råvaror och kryddor. 

Med både klassiska rätter och uppstickare är Yubis kök spännande och ibland även överraskande. Yubi är även definitivt en restaurang för den som har ätit på många asiatiska restauranger tidigare, men som även vill prova på någonting nytt.    

Brisket & Friends 

Brisket & Friends är det perfekta lunchhaket för den som söker efter en rejäl bit kött. Tänk Texas BBQ med passande såser och tillbehör. Brisket & Friends ligger beläget på Victoriagården i industriella lokaler, passande för deras meny. På denna lunchrestaurang sätter du ihop din egen lunchbricka med allt ifrån kött, till vegetariska rätter tillsammans med både varma och kalla sides.   

Pulled Pork, burgare, mac n cheese och rostad majs är bara några av valen du kan göra på Brisket & Friends och för detta lunchhak bör du vara rejält hungrig. Välj hur du vill att ditt kött ska bli stekt och ta med kollegorna för en lunch med starka amerikanska influenser.  

Wagners Bistro 

Wagners Bistro blandar både svenska och franska smaker med en sofistikerad lunchmeny. Bistrokänslan är väl påtaglig när du kommer in i restaurangen med de vita klinkersväggarna och ljusa trägolv. För den som föredrar bistro för lunch både med vänner, kollegor eller för affärspartners i en lugn och harmonisk miljö är detta ett gott val.  

Kocken Ulf Wagner bjuder på väl utvalda smakkombinationer medan den kunniga personalen rekommenderar passande viner. 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*