Längtar du ut i världen?

Längtar du ut i världen?

Det är många som längtar ut i världen, att få se nya saker, att få uppleva spännande saker eller kanske att få lite färg på sin annars så bleka kropp. Världen har mycket att erbjuda och det finns många olika resor att välja mellan. Vilken som är drömresan ser olika ut och beror på vem vi är och vad vi söker.

Att hitta billiga resor som även är spännande är ett sätt för många att komma iväg men också ett sätt att kunna göra många olika resor. Hur billig en resa kan bli beror på vilka krav man ställer och vilka förväntningar man har. Oavsett så är en billig resa något som många spenderar mycket tid på att hitta.

Tips för att hitta billiga flygresor

Om man vill hitta billiga flygresor så är det första man ska tänka på att inte resa när alla andra reser. Undvik lov och helgdagar när de flesta barnfamiljer reser. Om man kan bör man också undvika att resa fredag till söndag eftersom alla vill resa då. Välj hellre någon dag mitt i veckan om det är möjligt.

Jämför också flygplatser och titta inte bara på den som ligger närmast dig. De större flygplatserna har betydligt fler flygbolag som konkurrerar om kunderna och då brukar också priset bli billigare. Finns det exempelvis endast ett flygbolag som flyger till Madrid från en flygplats så kan biljetterna vara ganska dyra eftersom de inte har någon att konkurrera med så att priserna pressas ned.

Om man är flexibel med sina resdatum så kan man ofta pressa ner priserna ganska rejält till skillnad från om man måste resa på en exakt dag. Man kan tjäna många tusenlappar på att välja en annan dag och att sätta sig ner framför datorn och prova olika datum kan vara väldigt lönsamt.

Res inte med samma bolag

Ibland kan det också vara en bra idé att söka på enkelresor. Då får man fram de billigaste resorna på just den vägen. Det kan vara billigare att boka hemresan med ett annat flygbolag än det man flög dit med. Man kan även använda sig av olika sökmotorer för att få fram de billigaste flygresorna.

Hos många researrangörer kan man också köpa så kallade “sista minuten” resor, de är ofta mycket billigare än vanliga resor. De här resorna brukar säljas när researrangörerna har platser över på flyg i nära tid som de vill bli av med.