Låna pengar till semestern

Låna pengar till semestern

Inlägget presenteras i samarbete med Lånat.se

Drömmer du om att komma bort från vardagen en stund och resa till ett ställe där du kan koppla av och samla nya krafter? Kanske längtar du också efter ett bättre väder och gärna åker till lite varmare breddgrader.

Oroa dig inte, även fast ditt sparkapital inte tillåter dig att boka in drömsemestern för stunden, kan du genom att låna pengar till semestern sätta upp en bra avbetalningsplan som gör att du inte behöver vänta med att boka.

Men för att du ska kunna teckna ett bra avtal är det några saker som du ska ha i åtanke. Ränta, avbetalningstid och extra kostnader är någonting som lätt kan göra att du hamnar i en lånfälla.

Hur mycket behöver du låna?

Att låna pengar till semestern behöver inte alltid innebära att du behöver låna hela summan, vad gäller bokningsavgifter och resterande utgifter under semestern. Genom att planera din resa och hur mycket pengar du tror kommer gå åt, kan du sedan räkna ut hur mycket du behöver låna och vad lånet ska täcka upp.

Det kommer att löna sig om du bara lånar vad du faktiskt kommer att behöva, där du i slutändan kommer att betala mindre ränta och avgifter.

Vilka typer av lån kan man använda till semestern?

För semesterlån är det framförallt olika former av snabblån som används. Du kan ansöka om ett mindre lån, med en kortare avbetalningsplan. Snabblån är ett bra val om du letar efter ett lån utan säkerhet och som har betydligt färre villkor och krav än vad traditionella lån oftast har.

Men för dessa lån är efterforskningar A och O, då räntan och tillfallande kostnader kan skilja sig markant mellan olika långivare. Fördelen är att pengarna betalas ut inom några timmar, men nackdelen är att snabblån har en betydligt högre ränta och det är därför viktigt att du följer avbetalningskraven, för att kostnaden av lånet inte ska springa iväg.

Hur mycket pengar kan man vanligtvis låna?

Snabblån har vanligtvis en mycket kort avbetalningstid som i många fall kan vara så lite som 30 dagar. Detta gör att du måste säkerställa att du har pengar som kommer in, som du sedan kan täcka upp lånet med. Att låna pengar som du inte har, är ingen bra ide då en utebliven avbetalning resulterar i extra avgifter och adderad ränta.

Hur mycket pengar du kan låna skiljer sig också mycket från olika långivare, men sträcker sig vanligtvis mellan 500 till 50 000 kronor. För att du ska kunna ta det bästa lånet, jämför olika banker och snabblån för att sedan välja en långivare som ger dig det bästa avtalet, för den summa pengar du planerar att låna!