Kyoto

När du åker till Kyoto kommer du att vara den som reser till Japan. Detta betyder att du står inför en kulturkrock som heter duga om du är svensk i i benmärgen. Hur som helst kommer allt att gå bra. Det är inga problem att kommunicera med japaner, då de är mycket hövliga och respektfulla, samt att de också i de flesta fall kan tala bra engelska. Japan är ett underbart land att resa till, där du får mycket tid att inspireras av den rika kulturen, deras seder, livet för människorna som lever där samt hela den japanska historien. Ja, det finns så mycket att upptäcka så du skulle kunna ta semester i flera år innan kunskapskällan blir uttömd.

Nu har de flesta inte alls tid att ha långa semestrar, men en resa på två veckor eller tre kan vara mycket härlig i Japan också. Kanske är du inte så intresserad av historian så att du spenderar för mycket tid på den. Här finns det mycket mera. Japansk shopping är mycket bra. Här finner du massor av internationella butiker, samtidigt som de traditionella japanska hantverken och kläderna vävs samman med de stora komplexen. Naturligtvis gillar japanen också att ha roligt, vilket då betyder att det japanska nattlivet och all den underhållning som går att finna i detta land är massiv.

Lite fakta om Kyoto

Denna stad var en gång i tiden huvudstad i Japan. Staden är belägen på den japanska ön Honshu. Något som Kyoto är känt för, är deras många olika buddistiska tempel. Detta tillsammans med den japanska traditionen att alltid erbjuda vackra trädgårdar och imperialistiska palats utgör grunden för att turismen frodas i Kyoto. Här finner du också massor av olika Shinto byggnader och trähus, vilket är det traditionella bostadshuset i japan. En annan sak som Kyoto är mycket känt för är det som de kallar måltiden kaiseki. Här består denna av en mängd olika små rätter samtidigt som du underhålls av traditionella geishor. Något du helt enkelt inte får missa om du vill uppleva Japan på riktigt.

Finna ditt boende i Kyoto

Naturligtvis kommer det inte alls att vara någon brist på hotell och boende för alla de som besöker Kyoto. Här är allt precis som vanligt. Faktum är att detta är ett mycket bra val av destination om du reser utan att ha bokat ett boende, då du alltid kommer att finna ett brett utbud av boende med mycket hög standard. Det bästa är dock alltid att boka ett boende direkt tillsammans med din resa när du ska besöka ett land du inte alls har någon kunskap om.

I Kyoto gillar man karaoke

Något som du inte ser mycket av som svensk i Sverige är människor som sjunger karaoke. I Asien är detta något mycket populärt, och utförs i allt från vanliga hem till att det finns nästan överallt i utelivet. Japaner i synnerhet är mycket förälskade i karaoke, På många platser i Kyoto kommer du därför att finna en scen där folk helt sonika går upp och sjunger. Det är en sak du heller inte ska gå miste om vid ett besök i Japan

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*