Kanarieöarnas gömda pärlor! 

Kanarieöarnas gömda pärlor

Kanarieöarna är mest kända för sina underbara stränder, många soltimmar och pittoreska kuststäder. Men bortom sol och sand döljer sig en rikedom av gömda pärlor som är värda att utforska.

Om du letar efter äventyr och unika upplevelser på Kanarieöarna kan du ta en resa bortom de vanliga turiststråken. Vi listar Kanarieöarnas gömda pärlor! 

1. Anaga Rural Park, Teneriffa 

Anaga Rural Park på Teneriffa är en självklar plats för den som älskar att gå på vandring. Denna naturskatt, som ligger på Teneriffas nordöstra kust, är en värld av grön skönhet och oförstörd natur. Här hittar du vandringsspår som slingrar sig genom täta skogar, dramatiska raviner och pittoreska byar.

En vandring genom Anaga Rural Park ger dig även möjlighet att utforska Kanarieöarnas unika ekosystem och uppleva en av de sista återstående laurisilvaskogarna i världen. Laurisilva är en skogstyp som består av endemiska lagerträd och var en vanlig skogstyp i södra Europa för flera miljoner år sedan. Det är helt klart en upplevelse som inte liknar någonting annat. 

2. Garajonay National Park, La Gomera 

Garajonay National Park på ön La Gomera är en plats som står med på UNESCO-världsarvslista och är en oas av enskildhet och skönhet med en extraordinär biologisk mångfald. Denna skog täcks av en mystisk tjock dimma som hjälper till att bevara dess unika flora och fauna.  

Här kan du utforska vandringsleder som tar dig genom grönskande skogar och öppna platåer och du kan dessutom njuta av panoramautsikten över Atlanten från öns högsta toppar. Vackrast är det vid både soluppgång och solnedgång om du vill ta vackra bilder över landskapet. 

3. Cueva de los Verdes, Lanzarote 

Under ytan av Lanzarotes lavafält döljer sig en fantastisk värld av grottor och tunnlar. Cueva de los Verdes är en av de mest fascinerande och tillgängliga grottorna på ön. Här kan du med fördel ta en tur och förundras över de underjordiska formationerna och den subtila belysningen som ger grottorna en magisk atmosfär.  

Om du väljer en guidad tur kan du ta dig djupare in i dessa underjordiska gångar som avslöjar den naturliga skönheten och historien som finns på denna magiska plats. 

4. Caldera de Taburiente National Park, La Palma 

Caldera de Taburiente är en enorm krater som bildats av tidigare vulkanisk aktivitet. Parken, som har blivit ett biosfärreservat är ett paradis för vandrare och äventyrare.  

Vandringsspår leder dig genom imponerande raviner och upp till de högsta topparna med panoramautsikt över den gröna kratern. Du kan även spendera en natt under stjärnhimlen i detta skyddade område som ger en oförglömlig upplevelse, perfekt för stjärnskådare. 

5. El Hierros vindkraftverk, El Hierro 

Om du är intresserad av hållbar turism och grön energi måste du besöka El Hierro, den minsta ön av Kanarieöarna. Här hittar du världens första helt självförsörjande ö tack vare sol och vindkraft. Utforska det innovativa energiprojektet och lär dig om hur öns invånare har anammat hållbarheten som en livsstil. Här kan du inspireras till ett mer hållbart och miljömedvetet tänk samtidigt som du avnjuter en semester med gott samvete. 

Så nästa gång du planerar en resa till Kanarieöarna, överväg att lägga till några av dessa gömda pärlor på din resplan. De erbjuder en chans att utforska öarnas natur och kultur på ett djupare sätt och lämna dig med minnen för livet. Från gröna skogar till underjordiska grottor och hållbara samhällen, har Kanarieöarna mycket mer att erbjuda än vad som möter ögat vid första anblick! 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*