Kaliforniens bästa turistmål

Kalifornien har flera städer man bara inte får missa när man är här. Framförallt gäller det Los Angeles med omnejd och San Fransisco men även San Diego är väl värt ett besök. I den här artikeln kan man läsa kortfattat om dessa städer och varför man ska bege dig just hit.

Los Angeles – änglarnas och drömmarnas stad

Det amerikanska uttrycket ”an American dream” har gjort sig påmint nästan varje dag i Los Angeles. Hit kommer både rikt och fattigt folk för att testa lyckan, leva lyxliv i Beverly Hills eller Pasadena samt turister som vill se allt? Los Angeles sägs vara en ytlig stad där utseende är det viktigaste och detta stämmer! Plastikkirurgi och välbefinnande är A och O här och Kalifornien är USA:s mest välmående delstat. Här finns det pengar att spendera och det syns. Ta en shoppingtur på lyxgatan Rodeo Drive och kolla in kändisar som handlar friskt, vandra i Hollywood Hills och fota den berömda skylten, ät raw-food på stadens alla restauranger eller ta en promenad vid Santa Monica piren och åk berg-och-dalbana. På stränderna springer de rödklädda livräddarna som påminner om tv-serien Baywatch och överallt finns det surfare.
Tänk på att i vissa stadsdelar som South Central, är det lätt att bli rånad eller car-jacked så lås fönster och dörrar och ha plånboken på ett särskilt ställe.

San Fransisco med den gyllene bron

Den första gay communityn bildades i San Fransisco och fortfarande är staden känd för sina HBTQ-personer. Men i S.F finns det massor av andra intressanta personligheter också och en mängd välkända sevärdheter. Åk på världens mest kända bro Golden Gate i skymningen, eller ta en båttur ut till det ökända fängelset Alcatraz som nu är museum för turister. Och glöm inte att åka runt med de berömda spårvagnarna som går över alla backar och kullar. I San Fransisco är det lättare att gå till fots men eftersom omgivningarna är så pass vackra och viktiga att se, bör man även hyra en bil här också, åtminstone för några dagar. Bakom staden lite längre in i landet ligger några fantastiska naturreservat som Yosemite, Eldorado och King’s Canyon.
Ett tips är att åka bil från L.A till San Fransisco och beta av alla vinodlingar på vägen, bland annat i danskinspirerade Solvang. Napa Valley ligger strax norr om San Fransisco och när man hamnat där har man gjort det mest väsentliga under sin resa. Tänk på att vintrarna i San Fransisco kan vara fuktiga och lite kyliga så ta med en extra jacka.

San Diego – kontrasternas stad

Kaliforniens mest sydligt belägna stad som ligger alldeles invid Mexikos gräns, heter San Diego och är USA:s åttonde största stad. Det mest intressanta med San Diego är att staden erbjuder väldiga kontraster då den är så inspirerad av både Mexiko och USA. I vissa stadsdelar talas det enbart spanska och det var inte förrän i mitten på 1800-talet som San Diego gick under amerikanskt styre. I San Diego hittar man den berömda kulturparken Balboa Park där man kan vältra sig i kultur och museum. Där ligger även San Diego Zoo med alla möjliga roliga djur. I kulturparken kan man även titta in på House of Sweden som förser turister om intressant information om Sverige.
I San Diego får man garanterat sol och det är sällsynt med nederbörd.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*