Isla Mujeres fantastiska stränder

Något du inte får missa om du har tagit dig till området runt Cancún i sydöstra delarna av trivsamma Mexiko, är den lilla och underbara ön Isla Mujeres. Här handlar det om paradiset personifierat, vilket gör att du som valt denna destination inte alls behöver välja mera. Allt kommer att vara fantastiskt på denna plats. Naturligtvis kommer även Isla Mujeres vara en plats där du kan bosätta dig några dagar innan du far vidare. Denna ö som ligger cirka 12 km rakt ut från Cancúns vackra kust, har massor av saker att erbjuda.

Med detta sagt så kommer vi direkt att gå in på vilka av alla de stränder som finns. Här kollar vi vad det är, vilka är bäst och har de något bra boende på hotell att erbjuda? Det finns variation på Isla Mujeres, Här finner du alla typer av stränder, vilket gör att du finner de sandiga, de klippiga samt alla de som erbjuder ett fantastiskt korallrev direkt utanför.

Playa Norte

En av de allra mest populära stränderna på ön isla Mujeres är Playa Norte. Detta är då också helt naturligt den enklaste att ta sig till. Här är det bara att gå eller köra åt väster tills du slutligen landar på denna strand. Här finner du en lång strand som du förmodligen såg när du anlände till denna ö. Här kommer nämligen den färja som du åkte med att lägga till.

Hur som helst är detta bara själva piren som ligger på ena sidan av stranden. Utöver färjan så finns det mycket att se både på land och i vattnet. Kom du bara hit för att bada och sola så kommer naturligtvis detta att vara det bästa av allt. Du kommer även att finna många små restauranger och barer vid denna strand, vilket också bidragit till att du finner ett bra boende på ett mindre eller större hotell.

Playa Tiburon

När det gäller denna strand så finner du snabbt att det handlar om en mindre besökt strand. Hur som helst kommer detta för många att vara ett plus. Du kommer även att finna ett vackert korallrev i anslutning till denna strand vilket gör att dykare och de som gillar att snorkla med fördel väljer denna delen av ön.

Är det sedan så att du gillar att äta grillad fisk och skaldjur direkt på stranden så kommer detta också vara den bästa platsen för detta på hela Isla Mujeres.

Boende vid stranden på Isla Mujeres

När du vill leva strandlivet hela tiden, så kommer du naturligtvis att finna bra boende i olika former direkt vid eller i direkt anslutning till alla stränder på denna ö. Här väljer du mellan stranden Playa Norte som är den mest populära och därmed har det största utbudet. Sedan har du Playa Tiburon, Playa Lancheros och Playa Indios att välja mellan. När du väljer de tre senare kommer du att få en lite mera trivsam och avkopplande boendeform, medan du som gillar mycket människor och fart och fläkt gör det bästa valet av att bo på Playa Norte.