Hyra bil online

Idag kan man sköta många olika typer av ärenden online. Människor använder internet till allt från att hitta goda middagsrecept, boka in spännande resor och aktiviteter, men kanske främst till att söka information och betala räkningar. Sociala media är också en av de anledningar som ligger i framkant och som har gjort internet så fruktansvärt populärt.

Det är dock inte enbart i ovanstående situationer som internet kan komma väl till hands, utan även när man är i behov av att hyra bil. Förr var det vanligast att man fick besöka ett företag som hyrde ut bilar eller en bensinmack med samma typ av tjänst. Idag kan man istället surfa in online och vända sig direkt till ett företag och fråga eller använda sig av en förmedlare för att hitta så bra priser som möjligt.

När man hyr en bil över nätet är det dock många saker som är viktiga att komma ihåg. Man bör vara försiktigt med att lockas av alldeles för bekväma priser, eftersom det i de allra flesta fall tillkommer andra typer av avgifter som gör hyrbilen betydligt dyrare. Det vanligaste är att man som kund inte läser igenom villkoren tillräckligt noga och bara går på de första pris som förmedlaren ger. För att undvika detta är det viktigt att man som kund tar sig tid att gå igenom villkoren för hyrbilen och därefter räknar ut den totala kostnaden.

För att hyra bil i Sverige finns det dessutom några specifika regler och lagar att följa och dessa gäller oavsett om du hyr bilen online eller direkt hos en uthyrare. Den lägsta åldersgränsen brukar ligga på 21 år, men det är inte ovanligt att en extra avgift tillkommer för personer under 25. Den högsta åldersgränsen ligger någonstans runt 70 års ålder, men detta varierar kraftigt beroende på vilken firma som man vänder sig till.

Fördelarna med att hyra bil online är dock många, inte minst om man behöver bilen till ett specifikt datum eller man planerar att använda bilen utomlands under en semester. På de allra flesta resebolags hemsidor finns det möjlighet att kontakta uthyrare av bilar och sedan få bilen utkörd till önskad plats eller direkt till flygplatsen när man landar. För den som inte vill trängas på en transportbuss ut till hotellen är detta ett mycket bra alternativ, men precis som alltid är det viktigt att läsa vilka villkor som gäller och vad som gäller när du lämnar tillbaka bilen.

Du som kund bör alltid se till att du och uthyraren tillsammans går igenom bilen innan du tar över nycklarna. Kontrollera vilka repor och skador som fanns på bilen sedan innan och skriv sedan ett protokoll på detta. Även när du lämnar tillbaka bilen ska ett protokoll skrivas tillsammans med uthyraren, där uthyraren skriver under att bilen är i samma skick som när det hyrdes ut. Detta är ett mycket vanligt misstag att inte göra, inte minst utomlands och det finns stor risk att bli lurad och sedan bli krävd på pengar för skador som inte dokumenterats.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*