Hur hittar man billiga flygresor?

Billiga flygresor

Det är väl känt att du kommer billigare undan med flygbiljetter om du är ute i god tid, men visste du att det finns en hel del andra knep du kan ta till för att hitta billiga flygresor till din drömdestination? Vi guidar dig genom flygbolagstrick för att du ska kunna hitta de billigaste dagarna och tiderna att resa på. 

Går det att hitta billiga flygresor? 

Att boka billiga flygresor är en konst och de som reser mycket och med en tajt budget är mer än väl medvetna om detta. Att hitta billiga resor behöver inte vara så komplicerat och tidskrävande som många kanske tror, så länge du vet vad du ska titta efter och när.

Ett första knep är att skippa charter och istället boka dina flygresor själv, gärna genom jämförelsesajter eller lågpriskalendrar som kan hjälpa dig spara en hel del. Nedan går vi igenom våra bästa tips till att hitta billiga flygbiljetter! 

Tid och dag du bokar har betydelse 

Visste du att det går att hitta samma biljett billigare beroende på när på dygnet du söker? Det som styr flygbiljetters priser är bland annat efterfrågan, då priserna minskar när få personer letar efter dem och går upp den tid på dygnet då flest söker. Att därför boka dina flygbiljetter på natten ger dig ofta bättre priser än om du tänker boka mitt på dagen. 

Samma sak gäller för när du tänkt flyga. Flygpriserna ändras beroende på veckodag och priserna är ofta högre under helger då många väljer att resa. Då weekendresor är populärt är biljetter ofta väldigt mycket högre på fredagar och söndagar, och betydligt billigare på tisdagar och torsdagar. Om du har flexibiliteten att flyga de sist nämnda dagarna kan du i flera fall spara tusenlappar. 

Sök resor med incognito 

Hemsidors cookies anpassar innehållet för att kunna förbättra upplevelsen hos den som surfar på nätet. Men detta innebär även att flygbolagen kan spåra dina sökningar och höja flygbiljetterna om de ser att du sökt samma resa ett flertal gånger.  

Genom att rensa dina cookies och din historik i webbläsaren och använda incognito mode blir det svårare för flygbolagen att kunna spåra dig, och chanserna till att du hittar billiga flygbiljetter ökar.  

Sök på resor med jämförelsesajter 

Att göra din sökning på resor med hjälp av en jämförelsesajt, även den i incognito mode gör att du snabbt och enkelt får priser från alla flygbolag, med eller utan mellanlandning för att hitta de mest prisvärda resorna. Här kan du även få upp ögonen för mindre, mer okända flygbolag som du kanske inte tänkt på innan och sedan göra din bokning direkt via dem, vilket i många fall blir billigare. 

Samma princip gäller för olika flygbolags lågpriskalendrar där du kan se dagliga priser under alla månader där det billigaste priset hos flygbolaget ofta är tydligt markerat.  

Res utan incheckat bagage eller lägg till i efterhand 

För ett flertal lågprisflyg kan incheckat bagage kosta lika mycket som själva biljetten, så om du inte ska resa alltför långt så sparar du mest pengar genom att endast resa med handbagage. Om du exempelvis ska på en weekendresa är detta ett perfekt alternativ av resande, men se dock till att du kontrollerar reglerna för handbagage som flygbolaget har då dessa kan variera.  

För en del flygbolag kan det även löna sig att inte köpa med incheckat bagage när du köper själva biljetten utan istället lägga till detta i efterhand. När du gjort din bokning kan du alltid gå in på din resa på flygbolagets hemsida och lägga till extra service fram till några dagar innan din avgång och många gånger är priserna för att lägga till ett bagage i efterhand betydligt billigare än om du köpt en biljett med bagage inkluderat. 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*