Hua hin

Hua Hin är Thailands äldsta badort och än idag välbesökt av turister. Badorten ligger i provinsen Prachuap Khiri Khan, vilken i sig ligger på den norra Malackahalvön på västra sidan av Siambukten. Hua Hin ligger söder om Thailands huvudstad Bangkok och orten har ett invånarantal på cirka 73 000 människor. Det allra högsta berget i Hua Hin, Khao Yai, ligger cirka 1336 m över havet. Badorten är mycket populär såväl bland thailändarna själva som bland utländska turister.

Det finns ett stort utbud av hotell och restauranger och ytterligare nödvändigheter för en mycket bra semester. Några av de allra bästa hotellen är Lotus Villas & Resort Hua Hin, Hua Hin Marriott Resort & Spa eller Hilton Hua Hin Resort & Spa.

Inte bara är Hua Hin Thailands äldsta badort, här finns även landets äldsta golfbana. Den här golfbanan heter Royal Hua Hin Golf Club och öppnade redan år 1924. För golfbanans design stod O.A. Robins från Skottland. Är det en nyare, mer modern golfbana som lockar är Black Mountain Golf Club, som ligger cirka 10 kilometer väster om Hua Hin, ett mycket bra alternativ. Andra välbesökta golfbanor är Palm Hills Resort and Country Club, Hua Hin Seoul Country Club, Springfield Royal Country Club, Majestic Creek Country Club och Imperial Lake View.

Det är väldigt smidigt att ta sig till Hua Hin om man som resenär kommer från ett annat land. Hua Hin har nämligen en egen flygplats, vilken även har mycket bra förbindelser till Bangkok. Det tar cirka 45 minuter att flyga från Bangkok till Hua Hin.

Det finns flera öar som ligger med nära avstånd – och som därför är perfekta mål för en utflykt en dag när det är dags för upptäcktsfärd. Några av dessa öar är Koh Thalu, Koh Sang, och Koh Sing. Från Ban Pak Khlong tar det cirka 20 minuter med båt att ta sig till öarna.

Det finns även flera olika sorters sevärdheter att uppleva i området. Bland annat är Huay Mongkol Temple mycket väl värt ett besök. Eller varför inte se vad Wat Khao Sanam Chai är för något? Vad man än väljer att besöka kommer man att få nya lärdomar!

För den som är mer konstintresserad är exempelvis Cicada Market ett bra mål för utflykt. Det här är en marknad med massvis med olika hantverk och konstverk av olika sorters kvalité och pris. Perfekt plats att strosa runt och shoppa med sig fina minnen hem till Sverige från semestern i Thailand.

Är det en familjesemester med barn som är syftet med resan till Hua Hin är vattenparkenen Black Mountain ett måste! Massvis med olika sorters ruschkanor och bassänger gör vattenparken till ett nöje för gammal som ung!

Det finns även andra trevliga utflyktsmål om sol och bad inte längre lockar. Vad sägs om att besöka en vingård? Monsoon Valley Vineyard ligger en timmes bilfärd från Hua Hin och erbjuder sina besökare att prova vingårdens fina viner och goda mat. Dessutom ligger vingården mycket vackert till uppe i bergen – utsikten är mer än värd resan!