Hua hin på Phuket

Hua Hin är en ort som är populär bland turister och som ligger syd om Bangkok. Hua Hin är även Thailands äldsta turistmål och var bland de första som man marknadsförde. Det är främst för de vackra stränderna och det kristallklara vattnet som lockar hit turister från hela världen. Även inhemska turister har börjat hitta hit mycket tack vare att det byggdes en järnvägskoppling till orten.

Att ta sig till Hua Hin

Bästa sättet att ta sig till hit för oss från Sverige är givetvis med flyg, men väl i Thailand kan man även åka hit med taxi, buss eller bil eller tåg. Om man åker från Bangkok med flyg till Hua Hin tar resan drygt en halvtimme och det finns flera avgångar att välja mellan per dag. Bussen är ett billigare alternativ och då får man även njuta av det vackra thailändska landskapet på vägen. Vill man istället ta tåget från Bangkok kan man räkna med en resa på fyra timmar, och en kostnad på ca 200 Baht.

Passa på att Golfa

Om man gillar golf är Hua Hin ett solklart val. Hua hin har förmodligen världens lägsta Green Fee, och har väldigt bra golfbanor att välja mellan. Banorna håller världsklass, och i och med att man ännu inte upptäckt orten som golf-ort ute i världen, får man spela relativt ostört. De bästa golfbanorna på orten går utmärkt att ta sig till med taxi och exempelvis de lokala hotellen hjälper gärna till med att rekommendera rätt bana.

Fiske och fjärilar

På öarna Koh Sang, Koh Sing och Koh Thalu kan man ta sig till för att fiska om man gillar det. Båtresan tar cirka 20 minuter ut, och man får en perfekt dag med riktigt bra fiske.

Om man vill planera en annan typ av dagstur kan man besöka fjärilsparken som ligger mitt emot Kali Kang won Palace. Här kan man se tusentals olika fjärilar flyga fritt inom ett inhägnat område. Denna park är väldigt populär bland barnfamiljer, och har man tur så kan man få en fjäril som landar på handen!

Stränder

Hat Hua Hin är en lång sandstrand kantad med restauranger och olika typer av boendealternativ. Hit åker man med fördel även om man gillar vattensporter. Passa på att rida längs stranden! En underbar upplevelse som ger fina minnen.
Om man vill ha en mer öde strand och bara koppla av, är Takiab Beach det bästa valet.
Även Hat Khao Tao är väldigt fin och den finner man på ca 5 minuters bilfärd från centrala Hua Hin. Denna strand är även den populär hos soldyrkare.

Pran Buri stranden ligger vid Pran Buri skogspark, som erbjuder fina vandringsleder. Denna strand samt park ligger cirka 30 km söder om Hua Hin och hit tar man sig lättast med taxi.

Hotell

Hua Hin erbjuder något för alla. Det finns boenden från enklare bungalow upp till femstjärniga lyxhotell, så att alla kan hitta just sitt drömboende. Högsäsongen kan orsaka att hotellen är fullbokade, så det gäller att boka i tid! Man kan alltid hitta enklare boenden även vid högsäsong, men då boende är billigt i Thailand kan de större hotellen vara fullbelagda

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*