Hotell med herrgårdskänsla

Hotell Blommenhof i Nyköping erbjuder skogens avslappnande effekt, men har även stadens puls endast en stenkast bort. Hotellet med herrgårdskänsla ligger endast 800 meter från Nyköpings centralstation och nästan precis utanför dörren hittar man Sörmlandsleden, en populär vandringsled.

Hotell Blommenhof är ett svanenmärkt hotell, vilket innebär att de uppfyller högt ställda krav på miljö, hälsa, funktion och kvalitet. Man arbetar med att få användningen av resurser mer effektiv, och därmed också kunna minska användningen av resurser. Man lägger också ner tid och energi på att byta ut produkter med stor miljöpåverkan till produkter som inte påverkar miljön på ett lika negativt sätt. Hotellet använder närodlade produkter, har installerat solceller på taket, och använder sig av ekologiska råvaror och produkter.

Hotellet har ett koncept som kallas ”hyr hela hotellet”. Det används ofta till bröllop, fest eller konferenser. Om man ska gifta sig på Blommenhof, och nyttjar sig av hyr hela hotellet-paketet, får man då hela hotellet för sig själv en hel dag och natt, tillsammans med sina gäster. Man blir uppassad och omhändertagen, och serverad den mat och dryck som man har beställt. Brudparet kan framåt natten dra sig tillbaka till minisviten med bubbelbadkar.

Man kan även välja att lägga sin konferens till Hotell Blommenhof. De erbjuder olika konferensaktiviteter och lagstärkande tävlingar. En av aktiviteterna är att ta sig genom äventyrsbanorna på Boda Borg, en inomhus-aktivitetspark. Man kan också måla en tavla under vägledning av en konstnär med sitt team, få delta i öl- eller chokladprovning eller tävla i smaklekar. De som har kunskap om smak och har goda smaklökar vinner.

Konferenslokalerna rymmer max 150 personer, är moderna och släpper in mängder med dagsljus tack vare stora generösa fönster. Hotellet har 72 olika rum, i storlek från enkelrum, till dubbelrum, familjerum och svit. I alla rum finns det TV, telefon och dusch eller badkar. WiFi ingår i rumspriset.