Honduras

De flesta av oss som besökt Honduras vet att landet inte är långt ifrån ett perfekt paradis – i alla fall vad gäller naturen. Tropiska stränder, gamla Maya ruiner och fascinerande koloniala städer… så skulle man kort kunna beskriva Honduras. Som centralamerikas näst största land har det en hel del att bjuda på; allt från drömlik natur till exotiska maträtter och fantastiska korallrev. Nedan följer några av de mest spännande sevärdheterna som gör Honduras till ett unikt resmål!

Roatan

Bland Bay Islands alla öar är den största ön Roatan och dit kan man enkelt ta sig med flyg eller båt. Ön är en självklar favorit eftersom den har allt man kan önska sig av ett tropiskt paradis: vackra tropiska stränder, korallrev och fantastisk natur. West Bay är en av Roatons bästa stränder, som har skimrande vit sand med palmer som sprids längs stranden och kristallklart turkost vatten. Korallrevet är ett utmärkt ställe att snorkla på och det är till och med möjligt att simma med det lokala marina livet!

Utila

Som en av Bay Islands-öarna anses Utila vara en av de bästa dykdestinationerna i hela Karibien. Med Karibiens billigaste Open Water-kurser certifierar Utila fler nya dykare än någon annan plats i världen. Däremot är dykning inte det enda som gör Utila till en populär turistattraktion; förutom andra vattenaktiviteter som simning, snorkling, kajakpaddling och paddle-boarding kan besökare även välja att vandra eller åka genom djungeln, utforska grottor och klättra upp på vackra Pumpkin Hill för att njuta av den fantastiska utsikten, som gör området till en riktig pärla.

Copánruinerna

För den som är intresserad av gamla ruiner är Copánruinerna ett perfekt val. Det är en gammal Maya-plats som upptäcktes år 1570 av Diego García de Palacio, men platsen blev inte utgrävd förrän på 1800-talet. Staden var ockuperad av Maya i omkring 2000 år och den övergavs så tidigt som på 10-talet. Nu kan du vandra genom det stora området och lära dig historien om den antika civilisationen. Särskilt intressant är det att utforska Maya-citadellet, där du ser stengods i stående stil, överlappande stegpyramider och en mängd ruiner. Copánruinerna finns numera på UNESCOs världsarvslista och man tror att området fungerade som ett väldigt viktigt politiskt, civilt och religiöst centrum i Copan-dalen.

Comayagua

Med en höjd på 594 meter över havet är den före detta huvudstaden en dröm för den som gillar spansk kolonial arkitektur. Comayagua var en viktig plats för politik och religion tills den förlorade sin titel som huvudstad år 1880, men har förblivit en favorit för många på grund av sin arkitektur. På det centrala torget finns en vacker katedral med Amerikas allra äldsta klocka, och stadshuset från 1600-talet är också väldigt imponerande. Staden är fortfarande en traditionell plats för katolska traditioner, där ceremonier som påskfirande är en spännande upplevelse för turister.

Río Plátano Biosphere Naturreservat

Det här naturreservatet är också ett av UNESCO världsarv och det är inte alls konstigt med tanke på att platsen är hem åt över 2000 ursprungsbefolkningar! Dessutom finns där 721 arter av ryggradsdjur (inklusive många utrotningshotade arter), 411 fågelarter, 108 arter av reptiler och amfibier och sist men inte minst hittar du 585 växtarter i området. Río Plátano är en av de allra bästa platserna att se centralamerikas tropiska regnskog och de växter och djur som lever där. Det rekommenderas starkt att delta på en guidad tur och se de vackra regnskogarna, bergen och de fantastiska savannerna!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*