Högsta byggnaderna i Europa

Högsta byggnaderna i Europa

När man besöker olika länder och städer så finns det väldigt ofta olika saker man vill se och uppleva. En sak man bör passa på och se om man befinner sig på rätt ställe är en av Europas högsta byggnader. Vilken byggnad man ska se efter beror helt på vart i Europa man har valt som destination.

Bostads- och affärsbyggnader

Några av Europas högsta byggnader är bostadshus men ofta i kombination med ett köpcenter. Ett av dessa är Mercury Tower i Moskva. När man byggde denna byggnad så var den första tanken att man skulle ha 70 våningar ovan jord och 6 under jord så att byggnaden men ändrades så det blev 75 våningar ovan jord. Byggnaden mäter till 338,8 meter.

Ett annat är Istanbul Sapphire i Istanbul. Den mäter till totalt 261 meter och har 54 våningar ovanjord och 10 källarvåningar, denna affärs och bostadshus byggdes med högteknologisk struktur.Ett tredje är DC-tornet i Wien som är 250 meter högt. Det har inte bara bostäder utan kontor, gym, ett lyxigt hotell och restauranger.

Arkitektur, kultur och nöje

Ett av Europas mest kända och högsta byggnader är Eiffeltornet i Paris. De allra flesta känner till denna byggnad som har 300 trappsteg och på de lägre våningarna finns restauranger. Eiffeltornet är 324meter högt. I Warszawa finns det också en hög byggnad som innehåller bland annat en biograf, en teater och bibliotek. Det är Kultur-och vetenskapspalatset och mäter till 237 meter högt med över 3000 rum. Även om denna byggnad ses som ett landmärke så är den inte helt positiv. Den var en gåva från Josef Stalin och ses ofta som en påminnelse om den sovjetiska dominansen.   

The Shard i London är främst kontor, restauranger och barer. Högst upp finns det möjlighet att kunna se ut över London, eftersom denna byggnad är 72 våningar högt så kan man säkert säga att man ser mycket när man står där och man kan se i 360 grader. Om man köper en inträdesbiljett så kan man utforska The Shard i lugn och ro och utöver att kunna få se den spektakulära utsikten så kan man även få lära sig om byggnadens historia i olika utställningar.

Commerzbank Tower, Frankfurt 259m hög, med antenn 300meter och är platsen där Commerzbank har sitt kontor. En byggnad som är en symbol för hållbar arkitektur är Unicredit Tower i Milano som mäts till 231 meter högt. Denna byggnad är en av tre som ägs av Unicredit headquarters, det finns även tre lägre byggnader. Spiran på denna byggnad lyser alltid nattetid. Och beroende på säsong eller högtider så har den särskilda färger till exempel vid jul så lyser den grön för att liknas en julgran.

Om man ska ut och resa till någon stad för en upptäcktsresa så ska man definitivt kolla upp om en av dess byggnader kan vara en av de högsta i Europa. Då är det värt ett besök. Kan man dessutom ta sig så högt upp man kan i byggnaden så får man inte bara uppleva byggnaden utan se ut över staden där byggnaden har sitt hem.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*