Gran Canarias bästa stränder

Tillsammans med Teneriffa är Gran Canaria den största ön i ögruppen Kanarieöarna och det är också den ö som har flest stränder. Är det sol, bad och vattensporter som surfing, snorkling och dykning man är ute efter, så är det till Gran Canaria man ska åka. Stränderna ligger uppradade utmed hela kusten, från norr till söder och är också alltid välbesökta vinter som sommar. Därför är ön en perfekt semesterplats att tina upp på och bättra på solbrännan när vintern är som gråast hemma i Sverige. Här kommer läsning om öns bästa stränder – alla med olika karaktärer.

Maspalomas

Maspalomas är en mycket berömd sandstrand som ligger i den södra och mest solsäkra delen av Gran Canaria och som också är så lång att den flyter ihop med Playa del Inglés. Strandens längd gör att många tar joggingturer eller promenader på morgonkvisten innan de går ned och tar ett dopp. Det finns även nudistdelar där nakenbadare visar upp sig, vilket kan vara värt att notera om man helst inte vill se det.
För den som vill undvika de stora vågorna som kan bildas på grund av Atlantens vilda egenskaper så finns även skyddade bukter och vikar där man kan få ett stillsamt bad.

Mogán och Puerto Rico

Dessa två stränder är speciellt anpassade för barnfamiljer då de har vågbrytare längre ut till havs. Stränderna ligger även i skyddade vikar och bukter som gör att det inte blåser lika mycket.
Det finns många stränder runt detta område som är populära och vill man bege sig mellan dessa så finns det båtar vid namn ”Blue Birds” som tar en mellan stränderna – till exempel mellan de två nämnda stränderna i underrubriken.
Både Mogán och Puerto Rico ligger i söder och har nära till både berg och grönskande nationalparker.

Amadores

Om man är ett nyförälskat par som av en slump vill hamna på ett vykort som barn och barnbarn kanske får se någon gång i framtiden, så är Amadores det ultimata alternativet. Denna strand är ofta motivet på vykort från Gran Canaria och är en av världens paradisstränder. Sanden är importerad från Karibien och i närheten ligger även den lyxiga orten Anfi del Mar.
Amadores går lika bra att besöka dag som kväll och man ser ofta gulliga par sitta och sippa på en drink i solnedgången här. På dagen utövas även en hel del vattensporter.

Las Salinas de Agaete

Uppe i norr kan man stanna till på Las Salinas de Agaete. Detta är en strand varvat med klippor, sand och badstegar och är kanske inte den mest barnvänliga stranden. Det finns emellertid många små pooler som av naturliga skäl har bildats mellan klippsatserna till urgröpta bassänger och hit kan även barn komma för att ta sig ett dopp.
Dock får man vara försiktig då en plötslig våg kan komma och ge en dusch när man ligger där i lugn och ro och läser eller halvslumrar. Det finns heller inga butiker eller toaletter här men stranden är otroligt charmig och speciell.

Playa de las Canteras – mitt i Las Palmas

Är man och spenderar dagen i storstaden Las Palmas så kan det vara värt att notera att det finns en strand mitt i centrum som utgör en liten lunga för invånarna. Stranden sträcker sig ca 3 km och här finns alla slags människor från småbarn och bollkickande smågrabbar till gamla farbröder som kör ett parti brädspel. Havets karaktär ändras med ebb och flod.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*