Flygplatshotell

Resandet ökar stadigt runt om i världen och som resenärer blir många allt mer måna om att resa så bekvämt som möjligt. Detta inkluderar att hitta ett skönt och komfortabelt boende på resmålet, men det stannar inte där – det har också blivit viktigt att ha tillgång till skönt boende även på flygplatsen. Hur kommer detta sig? Eftersom restiderna varierar mycket finns det ett stort behov av att kunna ta in på ett hotell direkt på flygplatsen. Detta gäller både vid utresa och hemresa. Ska man exempelvis med ett mycket tidigt flyg och dessutom har en bit att åka till flygplatsen, är det ofta vettigt att mjukstarta genom att boka in en natt på flygplatsen. Det är en riktigt skön start på resan; när man vaknar tidigt på morgonen kan man starta med en härlig frukost och sedan ha nära till incheckningen (ibland på promenadavstånd).

Detsamma gäller vid hemresan om man ska med ett tidigt flyg tillbaka. Sista natten kan med fördel spenderas på (eller i närheten av) flygplatsen så man har nära på morgonen när man ska bege sig hemåt. Särskilt barnfamiljer brukar uppskatta detta, som inte vill släpa upp barnen på natten om det inte är absolut nödvändigt. Samma situation gäller i de fall där flyget kommer fram sent på kvällen. Det kan kännas både obekvämt och osmidigt att bege sig till sin slutdestination på natten, om man inte skulle råka ha nära dit. Man kanske rentav har en bra bit att färdas, om man exempelvis tänkt hyra bil och ska åka ett visst antal mil. I det fallet kan ett flygplatshotell vara en komfortabel lösning, så att man kan starta med ett fräscht sinne dag 2.

Vad är då skillnaden mellan flygplatshotell och ”vanliga” hotell som finns belägna i städerna och på landsbygden? Här finns inga egentliga skillnader alls, förutom förstås den speciella miljö som en flygplats innebär. Ljud behöver man dock sällan bekymra sig för; flygplatshotell brukar som regel vara lite extra ljudisolerade vilket borgar för en god natts sömn. Servicenivån brukar inte heller skilja sig mot andra hotell som ligger lite mera ”inlands”. Här har du tillgång till all den service som du kan förvänta dig. Det kan dessutom finnas lite fler tjänster som är relaterade till just din resa. Lyxigare flygplatshotell kan erbjuda smidigare incheckning, transport av ditt bagage med mera. I övrigt är det vanligt med gratis WIFI, minibar på rummen, bar och restaurang i byggnaden, samt mycket annat som förgyller vistelsen. Du kan också ha möjlighet att hyra bil på ett smidigt sätt.

De allra flesta vanliga och kända hotellkedjor finns representerade som flygplatshotell på många flygplatser, helt enkelt eftersom man vill kunna erbjuda sina kunder denna närvaro. Många, särskilt affärsresenärer, är medlemmar i olika hotellkedjor och förväntar sig att kunna nyttja sitt medlemskap överallt – inte bara i städerna utan också vid de olika flygplatser som finns jorden runt. Det finns definitivt en marknad för de hotell som finns vid flygplatserna, vilket märks då det kontinuerligt tillkommer allt fler hotell i dessa områden.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*