Fem städer att besöka i Belgien

Fem städer att besöka i Belgien

Belgien är ett fantastiskt land och det finns mycket att göra. Även om alla Belgiens städer är väl värda att besöka, är toppvalen de som kan erbjuda turister en kombination av historia, kultur, arkitektur och saker att göra. Turister kan hitta byggnader som har stått i nästan tusen år, som bevittnar tidens gång genom olika arkitektoniska stilar, från det medeltida stenarbetet i Brygge Halle till den moderna geometriska formen av Antwerpens Museum aan de Stroom. Du kan besöka Gent och åka båt genom Korenlei-kanalen eller varför inte ta en guidet tur i centrum af brussel och kolla på historiska byggnader från 1500-talet?

Antwerpen – Känt som ett centrum för hantverkare och konstnärer

Antwerpen är känt som ett centrum för hantverkare och konstnärer. Staden har en lång historia av att producera vackra handgjorda produkter, från smycken till möbler. Det finns många butiker som säljer unika hantverksprodukter, och det är lätt att hitta något som passar ens stil. Antwerpens gator är fulla av livliga marknader där man kan upptäcka de senaste trenderna inom mode och design. Det finns också ett antal gallerier som visar utställningar med verk av lokala konstnärer. För den som vill ta del av Antwerpens rika kultur, erbjuder staden ett brett utbud av museer, teatrar och andra sevärdheter. Man kan promenera runt i stadens trånga gränder för att uppleva den autentiska atmosfären, eller besöka någon av de många restaurangerna för att provsmaka den belgiska maten.

Gent – Full av vackra historiska byggnader

Gent är en vacker stad som är full av historiska byggnader. Det finns ett antal gamla kyrkor, slott och palats som har bevarats från medeltiden. Den mest berömda sevärdheten i Gent är Belfort-tornet, som byggdes på 1300-talet och fortfarande står starkt idag. Det finns också flera museer, såsom Gravensteen Castle Museum och Stedelijk Museum voor Actuele Kunst, som bjuder in besökare att uppleva den rika historien som staden har. För de mer aktiva besökarna erbjuder Gent ett brett utbud av cykelvägar för att utforska området samtidigt som man njuter av den vackra miljön. Oavsett om du letar efter en dag med sightseeing eller bara vill ta det lugnt och njuta av atmosfären i Gent, så kommer du inte att bli besviken.

Bryssel – Belgiens huvudstad

Bryssel är den huvudstaden i Belgien och en av Europas mest dynamiska städer. Det är hem för EU: s institutioner, vilket gör det till ett centrum för politik, kultur och affärer. Staden har ett rikt utbud av sevärdheter som Grand Place, Manneken Pis-statyn och Atomium. Bryssel erbjuder också enastående shoppingmöjligheter med allt från exklusiva varuhus till lokala marknader. För att njuta av de lokala smakerna kan du besöka någon av de många restaurangerna som serverar belgisk mat som Moules Frites (musslor med pommes frites) eller Waffles (våfflor). Om du vill uppleva den unika atmosfären i Bryssel borde du inte missa att besöka några av de vackra parkerna, titta på street art-utställningar eller ta en tur på slottet Laeken.

Kortrijk – Upplev antika byggnader som sträcker sig hela vägen tillbaka till medeltiden

Denna antika stad grundades av romarna och har många attraktiva gamla byggnader och monument som besökare kan njuta av, trots att den blev kraftigt bombad under andra världskriget. Kortrijk var en gång i tiden en nyckelstad i textilbranschen och är fortfarande än idag en välmående bransch och det finns massor av bra shoppingmöjligheter. Staden har också ett aktivt nattliv, med många barer och klubbar som är öppna till sent. Det finns också ett brett utbud av restauranger som serverar allt från belgisk mat till internationella rätter. Kortrijk ligger i regionen Flandern, en av de vackraste delarna av Belgien, och det finns massor att göra för besökare som vill uppleva landets naturskönhet. Om du planerar att besöka Kortrijk rekommenderas det att du tar dig tid att besöka alla de sevärdheter staden har att erbjuda.
 

Brygge – Nordens Venedig

Ett besök i Brygge känns som att kliva in i en saga. Staden kallas ofta för Nordens Venedig och är otroligt charmig, med sin unika arkitektur av trädkantade kanaler, kullerstensgator och välbevarade byggnader. För att öka lockelsen ser mycket av den distinkt medeltida arkitekturen ut som pepparkakshus, tack vare det röda gotiska tegelstenen. Det är lätt att förlora sig själv i de smala gränderna, och om du letar efter en paus från stadens livliga atmosfär finns det flera vackra parker. En populär aktivitet bland besökare är att ta en kanalbåttur, som ger dig chansen att se Brygge från ett helt annat perspektiv.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*