Fem måsten för turister på Cypern

Cypern är ett populärt resmål och det är inte svårt att roa sig där men det är alltid bra med några tips:

Solen! I princip alla som väljer att resa till Cypern gör det i första hand för det underbart vackra vädret så att man kan ligga på en fin sandstrand och sola och bada i det vackra havet. Eftersom Cypern är en ö finns det hav och strand runtom hela landet. De bästa turiststränderna finns i anslutning till turistorterna eftersom de är anpassade och i iordningställda, men du kan lätt hitta mer avskilda platser att bada om, om du vill. Cypern har mycket bra kvalitet på vattnet så du kan bada utan att oroa dig för bakterier.

Är du en partymänniska vill du säkert hålla dig till de områden där det är mer hålligång, som i Ayia Napa men om du söker lite mer lugn och ro ska du exempelvis besöka Pafos. Det är en mindre stad på västra sidan och invånarna själva säger att staden är som ett museum då det är fullt av historiska lämningar. Här kan du titta på katakomber, ruiner och vackra mosaiker, samtidigt som ett relativt vilt naturliv finns alldeles runt knuten.

Akamas – nationalparken. Om du tycker om att resa runt och inte bara ligga på stranden, kanske en jeepsafari är något för dig? Akamas är en halvö på västra sidan. Trots att det är en nationalpark verkar den inte vara så känd. Här bor inga människor utan det är bara vild natur med leder man kan vandra eller åka jeep längs med.

Namnet Nicosia har kanske många hört nämnas. Det är en stad med fokus på kultur, restauranger och caféer. Staden är delad i två delar; turkcypriotisk (nord) och grekcypriotisk (syd), på grund av skiljaktigheter mellan de två länderna. I södra delen ligger gamla stan, som härstammar från 1500-talet. Vill man sedan titta på norra delen måste man ta med sig passet! Det kan verka märkligt men det beror på uppdelningen av staden. Här är det en annan anda, mer turkisk och det är en upplevelse att få se båda halvorna. Ett udda mål i norra delen är en knappbutik som blivit mycket känd då de bara har knappar från 50-60-talet! Hit vallfärdar turister från hela världen för att se dessa knappar.

Romantiska Cypern kan man säga och det är verkligen sant. Det ger en så mysig och romantisk känsla att vandra hand i hand med sin älskade på de vackra stränderna, dricka vin på restaurangerna och bara njuta av tillvaron. Afrodite, grekernas kärleksgudinna, sägs ha blåst in på Cyperns strand och här finns Afrodites klippa. Det är en större klippa som sticker ut över stranden och här tar nästan alla romantiska par foton som minne. Denna klippa är troligen en av de mest besökta platserna på Cypern.

Oavsett vad du väljer att göra med din tid på Cypern så kommer du få en härlig semester. Det kan inte gå fel på Cypern då det finns mycket att göra, men planera gärna innan du reser.