Faro

Härliga Portugal lockar mängder av resenärer varje år, där majoriteten av besökarna kommer från Storbritannien och Irland. Här får man allt som oftast njuta av solen och slipper de kalla och grå vintrarna, samtidigt som man får mycket för pengarna. Är man ute efter sol och bad ska man absolut bege sig till Portugals solkust Algarve, som ligger allra längst söderut i landet. Vattnet är förvisso inte lika varmt som i Medelhavet, detta handlar ju trots allt om Atlanten, men det är ändå mycket sköna bad och framförallt finns underbara och milslånga stränder att njuta av. Det är samtidigt mycket lätt att ta sig fram mellan de många små orterna i Algarve; har man inte hyrt bil så fungerar det utmärkt att transportera sig och familjen med tåg som går längs med kusten.

Det allra första man ser som flygresenär till Algarve är dock Faro, centralorten i den här delen av landet. Från flygplatsen i Faro är det inte långt in till centrum, dit man snabbt tar sig med flygbuss. Härifrån kan man sedan ta sig vidare i Algarve på flera sätt, men varför inte stanna kvar i Faro och upptäcka allt det som finns att se och göra här? Många besökare kommer bara hit och vänder, far vidare, eller reser hem härifrån. Detta är lite tråkigt och orättvist, när det absolut går ett spendera en semester i Faro. Här nedan ska vi ge lite tips vad man kan se och göra i staden.

Stränder

Ja, som redan nämnts är Algarvebesökaren oftast inställd på sol och bad. Vad passar då bättre än att börja med att tipsa om några sköna stränder där man kan njuta av tillvaron? Besök absolut Praia da Falesia, som ligger en kort bit utanför staden. Här kan man njuta av en ren och välskött strand, härligt vatten – och ett flertal restauranger och kaféer för den som vill. Värt ett besök är också ön Ilha Deserta, som man når med en färja som går regelbundet från Faro. Båtresan tar ca 45 minuter och sedan kommer man fram till en jättelång strand som absolut inte är övergiven, men där det ändå inte är särskilt svårt att hitta en ledig plats.

Byggnader

I Faro finns flera intressanta kyrkor att besöka och däribland katedralen, som har ett mycket vackert klocktorn. Man ska heller inte missa Carmo-kyrkan som är fint utsmyckat och ligger centralt i staden. Strax utanför Faro finns palatset Palácio de Estoi, beläget i en charmig liten by dit man gärna tar en liten utflykt. Palatset är samtidigt ett hotell, erbjuder en fantastisk utsikt över landskapet och har en mycket populär restaurang.

Shopping & Stadsliv

Faro erbjuder faktiskt en hel del shopping, trots att staden bara har ca 30 000 invånare. Här finner man flera av de stora kedjorna, samt många mindre och fristående butiker som är väl värda ett besök. Det finns också många mysiga kaféer där man gärna sätter sig och tar en kaffe med något gott till, samtidigt som man vilar benen.

Är du i Algarve – missa absolut inte Faro! Planera gärna in några nätter här när du besöker regionen

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*