Få din bil i topptrim inför semestern

Få din bil i topptrim inför semestern

Sommarsemestern nalkas runt hörnet för hundratusentals svenskar. Sällan har en semester varit så efterlängtad som just denna för så många av oss. För många svenskar så är också semesterveckorna redan inbokade i kalendern ner till minsta detalj medan det också finns andra som föredrar att inte planera allt för mycket utan som istället vill ta dagarna som de kommer. Även under denna sommar så förväntas semestrandet inom Sverige och vårt vackra avlånga land att öka markant. Intresset för att hyra- eller köpa en sommarstuga på landet till att köpa- eller hyra båt, husbil eller husvagn har aldrig varit så stort som just nu.

Intresset för att upptäcka Sverige med familjen på en rolig- som spännande bilsemester är också något som många har att se fram emot i sommar. Även här så kan många redan ha en detaljerad plan av vad det är som familjen önskar se- och uppleva under bilsemestern medan andra vill åka mer eller mindre ditvägen pekar.

Oavsett om man har en detaljerad- eller odetaljerad bilsemester som väntar på en så kräver detta ändå en hel del saker att tänka på inte minst vad det gäller bilen. Det sista av allt som man önskar är såklart att få problem med bilen när man väl stuckit iväg ut på de svenska vägarna och därför är det alltid rekommenderat att göra en noga genomgång av sin bil innan man åker iväg. Att bilen är skattad- och besiktad är såklart ett måste att se till men kom även ihåg att se över så att motorolja, kylarvätska och spolarvätska är påfyllt och klart.

Sommardäckens skick bör också ses över noga. 1,6 mm är minsta godkända mönsterdjup men där 3mm är ett rekommenderat mönsterdjup för att få bästa tänkbara väggrepp oavsett vilket väglag som än gäller under sommaren. Att lämna in bilen för att servas- och för att få rekonditionering inför den kommande semestern är en god investering för att få bilen i toppskick både utvändigt- som invändigt.

Ökad komfort ger en behaglig resa

Innan man är redo att packa bilen full med både väskor och familj så är det också bra att se till så att bilen har de bästa förutsättningarna för resan. Att tvätta bilen är för många en lite krävande uppgift, därför kan du investera i en högtryckstvätt och enkelt få bort all smuts från bilen. En investering i bästa högtryckstvätt passande din plånbok är ett bra val för både dig och bilen. 

Att barnen har gott om aktiviteter att sysselsätta sig med i baksätet och gott om förtäring gör både att barnen (och föräldrarna) får en mera bekväm resa. Att ha kuddar och filtar lättillgängliga i baksätet eller bagaget är alltid bra för barnens bekvämlighet.

Långa resor utan paus blir sällan roliga för någon så var noga med att ta gott om mat- och kisspauser på resan eller bara för att sträcka på benen i några minuter innan ni sedan är redo att susa vidare på semestern.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*