Es canutells

Drygt 12 km söder om Mahón ligger den lilla lugna badorten Es Canutells. I närheten finner man de andra semestermålen Sant Climent och Punta Prima. Precis som på många andra orter på Menorca, värdesätts ro och fridfullhet och detsamma gäller i Es Canutells. Den lilla byn ligger på en klippa med stranden eller viken nedanför och i omgivningarna kan man både vandra, rida eller cykla. I Es Canutells anordnas även många olika typer av träningspass för både vuxna och barn och vid stranden kan man antingen dyka, snorkla, vindsurfa eller segla.

Stranden i Es Canutells

Även denna sandstrand med finkornig sand och klippiga omgivningar, är märkt av FN-organisationen UNESCO och det innebär att det sjögräs som spolas upp på stranden inte får städas bort. Under våren och de första höstmånaderna kan det då verka lite smutsigt, eftersom havsströmmarna gör att alger och vattenväxter hamnar vid strandkanten. Dock brukar det vara lite ”renare” under sommaren och vattnet är kristallklart och ypperligt för dykning. I närheten ligger också flera badvikar vid Binibeca och Binidali.
Badviken i Es Canutells är verkligen underskön och om man ligger och solar, kan man även njuta av att titta på de fina segelbåtarna som brukar lägga till lite här och var. Stranden är ganska långgrund och vill man själv eller kanske äldre barn hoppa från klipporna vid sidorna, finns det flera avsatser att ta sikte på.

Barer/restauranger i Es Canutells

En del resenärer kanske blir lite förvånade över att Es Canutells endast erbjuder en restaurang och ett kafé. Man kan dock istället åka in till Mahón som ligger endast 12 km härifrån. Många passar även på att ta bussen in till Sant Climent som ligger 5 km från orten eller Punta Prima som finns belägen 6 km om Es Canutells.
Men för att göra lite marknadsföring för byns två mötesplatser så heter dessa Restaurante Es Canutells och Chepas Bar Kafé. Es Canutells är en restaurang som är särskilt uppskattad av barn och den ligger alldeles intill stranden, vilket är bra när hungern gör sig påmind efter en uppfriskande dag.

Att göra i omgivningarna

Det mest positiva med omgivningarna är att Es Canutells ligger så nära Mahón. Hit kan man åka med buss flera gånger i timmen och resan kostar endast 18 kr. Vill man ta en taxi kostar det 175 kr och faktum är att det även går bra att cykla mellan orterna. Menorca är känd för sina vandrings-och cykelleder som går runt hela ön. Att åka mountainbike från Es Canutells till Sant Climent tar inte längre än 20 min och här finns det också mer aktiviteter och restauranger om man skulle bli trött på den enda restaurangen i Es Canutells.
Eftersom man enkelt kan boka ett hotell och resa hit genom ett charterbolag, så har företagen dock sett till att anordna flera aktiviteter för både barn och vuxna här, så misströsta inte. Det finns en hel del att göra, speciellt för den träningsälskande människan och barnen har både bamseklubb och annat skoj att se fram emot.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*