Djuphavsfiske

När det gäller fiske så är detta verkligen något som intresserar många. Detta brukar för många börja redan i mycket låg ålder, då de går med pappa, mamma eller någon annan nära släkting på fisketur. För många utvecklas detta till ett livslångt fritidsintresse vare sig det handlar om sportfiske, turer med fiskeguide eller att njuta av lite mete vid sommarstugan under sommarsemestern.

För den som tröttnat på det som Sverige har att erbjuda och vill åka på ett riktigt fiskeäventyr utomlands så finns det som kallas för djuphavsfiske.

Detta kommer så klart kommer att vara något som liknar ditt tidigare fiske men ändå inte. Du ska vara den som kastar krok och lina i vattnet för att fånga fisken. I detta fall används dock mycket större och kraftigare utrustning, samt att djuphavsfiske, sker mitt ute på havet. Det handlar alltså om att fånga de stora fiskarna som lever långt under havsytan.

Djuphavsfiske är något du gör från en båt. Här används för det mesta levande agn, eller naturagn som det också kallas. De fiskar som lever och befinner sig på dessa djup kommer när de fångas och dras upp till ytan oftast dö av dykarsjuka. Detta är då beroende av att det som kallas för simblåsan blir skadad.

Var finner du djuphavsfiske

När du är intresserad av att fiska och vill prova på djuphavsfiske, så kommer du alltid att göra detta på bästa sätt genom att planera in det under en kommande utlandssemester. Då det gäller de vatten som finns utanför den svenska kusten, så kommer inte detta vara vad det syftas på när det talas om djuphavsfiske. För att finna djuphavsfiske och turer för detta, så behöver du egentligen bara åka till ett land som har stränder och närhet till havet. Vanligast är att detta erbjuds på soliga och varma turistdestinationer.

Mycket av det bästa djuphavsfisket finner du på platser som Costa Rica, Madeira eller Kanarieöarna. Är det så att detta inte är det bästa så är det i alla fall det som är enklast att finna och de mest vanliga valen för de flesta turister. Bra djuphavsfiske kan du även finna på dina resor till många av de asiatiska länderna, såsom Thailand, Indonesien samt Japan.

De vanligaste fiskarna inom djuphavsfiske

När det gäller det som kallas för djuphavsfiskar, så kommer egentligen inte alls detta vara så starkt förknippat med djuphavsfiske. Benämningen djuphavsfiskar är de som lever under havets fotiska zon. Här handlar detta om marulk, prickfiskar och lyktfiskar som några exempel.

Även om du även kan fånga de ovan nämnda sorterna vid djuphavsfiske, så kommer detta inte vara de vanligaste. När du ägnar dig åt djuphavsfiske kommer det handla om att fånga hajar, tonfisk och havsabborre i de allra flesta fall. Något som kommer att vara garanterat är att du som provar på djuphavsfiske verkligen är den som får en helt annorlunda fiskeresa och en upplevelse du aldrig tidigare känt vid dina fisketurer. Är du intresserad av fiske ska du definitivt inte missa kampen mot fisken i djuphavsfiske.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*