De mest prisvärda resmålen för budgetresenären! 

Budgetresenären

Att resa med en mindre budget är inget hinder för att få en otrolig resa. Det handlar istället om att välja resmål som är billiga att resa till, eller som har en bättre levnadsstandard där du kan spara in en hel del istället för att resa till andra, liknande alternativ. 

Vi har listat de mest prisvärda resmålen för budgetresenären! 

Så sparar du pengar på resan 

Det finns en hel du själv kan göra och se på din resa som gör att du kan spara pengar till annat. På många resmål har du exempelvis många sevärdheter och museum som är helt gratis! Om du endast gör en ordentlig research innan du befinner dig på resmålet kan du boka in några gratisnöjen som definitivt kommer förhöja din resa.  

För att kunna spara mer på din resa gäller det även att boka smart utefter vad för slags resa du är ute efter. Om du exempelvis är ute efter sol och bad kan du skippa dyra resmål som franska Rivieran eller grekiska öar, till mindre oupptäckta pärlor med minst lika många soltimmar till ett betydligare mindre pris.  

1. Warszawa, Polen 

Warszawa i Polen är en storfavorit när det kommer till billiga weekendresor året om. Här får du en given storstadspuls som av flera besökare kan jämföras med det livliga Berlin, men till en betydligt billigare peng. Strosa runt bland de färgglada byggnaderna i gamla stan och upptäck allt som Warszawa har att erbjuda.  

Förutom gott nattliv och billig mat har du ett flertal museum som är värda ett besök som exempelvis Chopinmuseet och Polin museum of the history of polish jews. 

2. Albanien  

Om du är ute efter ett alternativ av sommarresmål som är betydligt billigare än Italien, Kroatien och Grekland är Albanien en uppstickare att hålla utkik efter. Här får du minst lika många soltimmar, glasklart blått vatten och lika vackra stränder som de mer turistvana länderna.  

Ta dig gärna till någon kuststad som Saranda eller Durres och njut av sol, bad och got mat för mindre än andra resmål av samma grad. Du kan lätt ta dig till Albanien genom att flyga till Korfu och sedan ta båten över.  

3. Budapest, Ungern 

Budapest, Ungern har en otrolig arkitektur och är en stad som går över vatten. Ungern är känd för sina exklusiva spabad så här kan du hitta en mängd spahotell och spabad både inom-och utomhus till budgetpriser. Denna resa passar perfekt för par eller kompisgänget som vill kunna kombinera en avslappnad resa, men samtidigt få ta del av storstadspuls.  

Ungern har dessutom otroligt låga priser på öl som i snitt kostar cirka 20 SEK per glas. Har du tur kan du även hitta billiga hotellresor för weekendresor. 

4. Turkiet 

Turkiet är ett givet semesterparadis för många svenskar under sommaren. Med kuststäder som Side och Alanya får du sol och bad till mycket budgetvänliga priser. Men även storstäder i landet är värda att besöka, med både Istanbul och luftballongstaden Kappadokia i spetsen.  

I Turkiet får du en salig blandning av Europa och Mellanöstern, där storstad möter gamla traditioner och förutom utsökta matupplevelser har du även mycket historia att ta del av. Varför inte kombinera flera platser i Turkiet i en resa för att uppleva så mycket som möjligt? 

5. Bukarest, Rumänien 

Allt fler har börjar upptäcka Bukarest som resmål och det med all rätt. Här har du en salig blandning mellan historiska sevärdheter och unika barer. Huvudstaden är historisk och genom att promenera runt i staden kan du se och upptäcka en hel del sevärdheter och handla lokala hantverk som keramik och olika ullprodukter. 

Missa heller inte att göra en avstickare för ett besök på slottet Bran som sägs vara Draculas borg. Här kan du promenera runt i ett sagolikt slott som är en upplevelse olik någon annan. 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*