De mest exotiska resmålen för den som vill uppleva något helt nytt! 

Exotiska resmål

Många av oss har njutit av solsemestrar i Europa med nya kulturer och matupplevelser. Att åka längre bort, till mer exotiska resmål i världen har dock på senare år blivit allt mer populärt i och med att det är lättare och billigare att resa. Men vart bör du åka om du vill uppleva någonting helt nytt och exotiskt? Vi listar de mest exotiska resmålen för den som vill uppleva något helt nytt! 

Vad är en exotisk plats? 

Idag är det otroligt vanligt att man väljer en exotisk plats när man bokar en semesterresa. Men vad är egentligen en exotisk plats? När man talar om exotiska resmål är det vanligt att man kopplar det till palmer, vita sandstränder och en plats långt bort ifrån Sverige.

För andra är en exotisk plats ökenlandskap i Afrika eller gejsrar på Island. Oavsett vad man anser vara en exotisk plats så är det idag möjligt att resa i princip vart som helst i världen. 

Du kan hitta flygbiljetter både med paketresor eller flyg och hotell för sig. Det är i regel billigare att köpa en resa genom att hitta både flyg och hotell för sig, men detta alternativ är mer tidskrävande än att boka en resa direkt med en researrangör. Nedan listar vi 5 spännande och exotiska resmål för nästa resa utomlands!  

1. Guam 

Guam är Mikronesiens största ö och tillhör ögruppen Marianerna i västra Stilla havet. Det är ett amerikanskt territorium och en tropisk ö med den inhemska chamorrokulturen kombinerat med både spanska och amerikanska influenser.

Växtriket är exotiskt och tropiskt, blandat med fantastiska stränder och mysiga hamnar. Här möts du av en fascinerande kultur och säregna rätter. Guam är en pärla i Stilla havet för den som vill uppleva någonting annorlunda.  

2. Bali 

Ön Bali är en plats som på senare år blivit otroligt populärt för digitala nomader att besöka och bo. Detta då Bali är både mångsidigt och har någonting för alla. Här blandas en fuktig regnskog med perfekta stränder för surf, mysiga byar och ett livligt nattliv för den som vill. Bali är dessutom otroligt känt för sina avslappnande spaanläggningar och hänförande tempel.  

3. Madeira 

Madeira är en ögrupp i Atlanten cirka 400 kilometer norr om Kanarieöarna. Madeira tillhör Portugal och huvudstaden Funchal har en vacker arkitektur med hus från 1400-talet blandat med moderna byggnader.

Vad som gör Madeira så populärt för turister är dess natur. Madeira har kallats för Europas Hawaii, på grund av dess surfmöjligheter och tropiska klimat. Missa inte att vandra någon av Madeiras många vandringsleder där du har en magisk utsikt över både berg och hav.  

4. Kuba 

Att resa till Kuba ger dig definitivt en känsla av att resa till en exotisk plats. Bland färgglada hus, salsadans och cigarrer kommer du uppleva en plats du inte sett någon annanstans. Med så många år utan import har Kuba lyckats behålla sin säregna kultur och en resa dit är som att resa tillbaka i tiden. Missa inte att smaka på en riktig Cuba Libre!  

5. Japan 

Om du vill uppleva en kultur och en plats långt ifrån Sverige och Europa är en resa till Japan minst en gång i ditt liv ett måste. Här möts du av en spännande värld i teknologins spår med stora kontraster av det moderna och traditionella.

Att besöka Tokyo ger dig en upplevelse du inte kommer vara med om någon annanstans. Bland skyskrapor och ett pulserande nattliv hittar du även fridfulla trädgårdar och tempelsevärdheter.