De mest avkopplande resmålen för den som vill koppla av! 

Avkopplande resmål

En del reser för att uppleva spännande platser och få adrenalinkickar, medan andra vill komma bort från vardagen med ett avkopplande resmål. Att ligga på en sandstrand, äta och dricka gott utan att behöva tänka på några måsten. Men vart ska man resa för total avkoppling och vad för resor passar den som vill ha en lugn semester? Vi har gjort en lista med de mest avkopplande resmålen för den som vill koppla av!  

Vad för slags resor passar för en lugn semester? 

Om du är på jakt efter en lugn semester utan spänning eller alltför mycket att upptäcka så är det vanligt med sol-och badsemestrar där större delen av dagen kan avnjutas på stranden med en god drink och bok i handen. Populära resor för en avkopplande semester är bland annat länder som Thailand, Grekland, Bali och Mexiko. 

Om det viktigaste på din semester är vila och inte att upptäcka så mycket av själva resmålet kan det vara en god idé att köpa en all inclusive biljett. Detta innebär att du får allt inkluderat på ditt boende när det kommer till mat, dryck, måltider med mera. Då kan du istället endast fokusera på att ladda batterierna vid vattnet utan att fundera ut vart du ska äta eller vad man inte bör missa på resmålet. Vi har listat några självklara val för en lugn semester oavsett vart i världen du väljer att åka!  

1. Maldiverna 

Maldiverna är en drömdestination för många som vill koppla bort verkligheten och åka till paradiset för en stund. Här får du turkosfärgat vatten och kritvita sandstränder så lång ögat kan nå. Den bästa tiden att besöka Maldiverna är under den så kallade torra perioden mellan november och mars. Temperaturen ligger på kring 30 grader och risken för regnskurar är väldigt liten. 

På Maldiverna har du en mängd boenden att välja mellan med allt ifrån spaanläggningar till privata bungalows. Men smakar det så kostar det. Var beredd på att spara ordentligt innan avfärd för en otroligt avslappnande semester där du definitivt kan ladda batterierna. 

2. Ikaria, Grekland 

På många platser i Grekland har du ett avslappnat tempo och kilometerlånga sandstränder som du kan koppla av på, men inte lika ordentligt som på ön Ikaria. Ikaria tar dig tillbaka långt i tiden där du nästintill lämnar civilisationen och där livslängden för lokalbefolkningen ligger på över 100 år. På Ikaria är det omöjligt att stressa, denna lilla pärla i Medelhavet är känd för att allt tar lite längre tid, men med mening.  

Ön har cirka 9000 invånare och har en vacker och vild natur och här känns det som att tiden står stilla. Ska du exempelvis köpa bröd i byns bageri är det inte ovanligt att ägaren har satt upp en lapp på dörren att “han kommer sen”, men att du gärna får ta nybakad bröd och slänga en slant i den lilla korgen som står utanför. Ikaria lär sina besökare att ta det lugnt, oavsett om man vill eller inte.  

3. Budapest, Ungern 

Ingen resa till Budapest är fulländad utan att ha besökt någon av stadens alla spaanläggningar och hammams. Huvudstaden är känd för sitt renande vatten och sina spabehandlingar och ingen annanstans i Europa har du lika många span att välja mellan. Szechenyi Baths är utan tvekan Budapests mest populära spaanläggningar med ett flertal utomhus-och inomhusbad omringad av en ståtlig herrgårdsliknande byggnad.   

Budapest är ett resmål för den som vill hinna med så många hälsobehandlingar som möjligt under en och samma resa. Och det bästa av allt – det är oerhört billigt!  

4. Zanzibar 

Zanzibar utanför Tanzanias kust är ett resmål som på senare år blivit alltmer lockande för de som vill uppleva ett semesterparadis i Afrika. Här möts du av höga palmer och långa sandstränder och en underbar gästfrihet hos lokalbefolkningen. 

Du kan välja att bo ute på vattnet i en avkopplande bungalow eller i trähus på savanner, Zanzibar har någonting för alla. Den bästa tiden för att besöka Zanzibar är mellan januari och mars då destinationen både har värme och långa soldagar.  

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*