De finaste stränderna på Fuerteventura

Det är ingen hemlighet att Fuerteventura har blivit ett semesterparadis för solbadande människor från hela kontinenten. Många menar till och med att 7 av Europas bästa stränder finns samlade här. De stränder som finns är också mycket varierande och kan täcka de allra flestas behov. Den 20 mil långa strandsträckan på ön är inte bara en vacker upplevelse utan även ett äventyr i sig.

Gran Tajaral

Den näst största staden på ön heter Gran Tajaral och på den avlånga stranden med samma namn, finns det en uppsjö av aktiviteter som volleyboll, fotboll och vattensporter. Det charmiga med orten är också att man kan träffa på fler kanarier än turister så om man vill lära känna lokalbor så är detta ett ypperligt tillfälle. Stranden är extremt barnvänlig med massvis av restauranger och lekplatser samt lugna vågor. Det finns dock inte många hotell i närheten, vilket gör stranden till ett tillhåll för lokalbor och öbor.

El Cotillo – en lagun och en pärla

Den som vill se en vykortsliknande strand med laguner och smaragdgrönt vatten har hamnat helt rätt om man stannar till på El Cotillo. Stranden är makalöst vacker och bredvid ligger en charmig fiskeby som ställt upp några av sina restauranger precis vid beachen. El Cotillo ligger i nordväst, inte långt från semesterorten Corralejo.

Playa de Cofete

Är man surfare så behöver man inte leta längre. Playa de Cofete är en underbart vacker strand med vit sand och höga vågor. Då vattnet riskerar att bli lite strömt, är det inte så bra att simma långt ut men man kan givetvis doppa sig lite vid strandkanten och hoppa i de mjuka vågorna om man vill. Simmar man längre ut, så ska man se till att aldrig vara ensam. Playa de Cofete är en milslång strand, vilket gör att många tycker om att jogga här och det finns alltid en avskild plats för den som vill vara ifred.

Playa Esmeralda

Det är stränder som denna som gör en påmind om att Fuerteventura har några av världens vackraste. Esmeralda är lika charmig som namnet antyder och har också blivit prisad som en av världens tio vackraste stränder. Den ligger på Jandiahalvön och lämpar sig både för stora och små personer. Det finns vågor, kritvit sand och platser där barn kan leka vid strandkanten. Det finns gott om restauranger alldeles intill vilket gör att man lätt vill spendera hela dagen här. Man ska inte vara förvånad om man längtar tillbaka så fort man har lämnat Esmeralda.

Dunas de Corralejo

En strand i Corralejo som ligger lite mer avsides, heter Dunes de Corralejo. Den ligger ca 30 minuter från orten och är långgrund med vit, finkornig sand, perfekt för barn och par som vill simma ut en bit. Här kan man hyra surfingbrädor samt solstolar och annan utrustning och när hungern gör sig påmind, kan man välja mellan ett flertal små, söta tavernor.

Nudistbad i långa rader

Nudistbad är mycket vanligt på Kanarieöarna och även om det inte direkt finns någon speciell strand för det så är det många stränder som har avlägsna delar dit nakenbadare beger sig. Las Dunas i norr och Jandía Beach i söder är dock två ställen där det nästan är en regel att vara nakenbadare. Så man bör tänka på det om man stannar till där med barn – bara rumpor är mer regel än undantag.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*