De 5 mest romantiska resmålen för par! 

Romantiska resmålen

Det är alltid efterlängtat att åka iväg med sin partner på ett romantiskt äventyr och det finns många destinationer som står ut från mängden. Om du planerar att överraska din kära på Alla hjärtans dag, din partners födelsedag eller som en överraskning har vi listat de 5 mest romantiska resmålen som du kan bocka av. Vi har inkluderat någonting för allas budget! 

1. Paris – Kärlekens stad 

Paris går också under smeknamnet “kärlekens stad” och många par tycker att det är ett fantastiskt resmål där man kan få gnistan att lysa ännu starkare.  

Varför inte fördriva tiden med en härlig promenad längst med Eiffeltornet, Besök några av stadens många mysiga fikaställen och dela på en och annan croissant. Det finns också en tradition för par att fästa ett hänglås med namn och datum på bron Pont des Arts även kallad “kärleksbron”. Som du ser finns det många anledningar att boka in en resa till Paris med din kära! 

2. Trosa – Kärlekens näste i Sverige 

Men du behöver heller inte åka särskilt långt för att komma till en stad där er kärlek kan frodas. Trosa är en mysig stad i Sverige som bjuder på trevliga restaurangupplevelser, kultur och fina promenadstråk i staden.  

Här finns någonting för alla par och ni har även goda möjligheter att boka in olika typer av aktiviteter. Här kan ni varva slott med ett stillsamt skärgårdsliv och Trosa ligger också nära huvudstaden, vilket gör det enkelt att komma hit med tåg.  

Om ni även älskar historia så har ni en fantastisk rundtur att följa med bilen, där ni kan lära er mer från alla de runristningar som finns i området. Boka in er på ett mysigt vandrarhem eller besök Trosa för dagen. Oavsett kommer ni få en riktigt romantisk upplevelse att blicka tillbaka på. 

3. Rom – Rik kultur och utsökt vin 

Om du föredrar att resa lite längre bort från Sverige finns det också många trevliga resmål för dig. Rom som stad är en populär destination för par och särskilt populärt är att då boka in sig på något boutique hotell i staden och avnjuta både kultur, god mat och fantastiska viner. Rom ses bäst till fots och genom att vandra igenom stadens pittoreska gator fram till Fontana di trevi eller gamla stan Trastevere kommer ni upptäcka många hål-i-väggen barer och sevärdheter.  

Utöver detta finns det också så många dagsutflykter och trevliga besök ni kan göra i Rom. Upptäck klassiska platser som Colosseum, Vatikanstaten eller ta en promenad i Villa Borghese och lär känna varandra på djupet. Rom passar också utmärkt för bröllopsresor, större festligheter eller födelsedagsfiranden. 

4. Santorini – Oförglömliga solnedgångar 

Ett annat resmål som du sent kommer glömma är Santorini. Här har du tillsammans med din älskling möjligheten att betrakta några av världens vackraste solnedgångar. Mer romantiskt än så kan det knappast bli.  

Santorini är också en ö som bjuder på många romantiska platser utöver utsikten som du kan uppleva. Bland annat den lilla byn Imerovigli som har många spännande små butiker och vrår att utforska. Men du kan heller inte besöka ön utan att smaka på deras viner och goda tilltugg. Lyxa gärna till det med en något dyrare årgång! 

5. Brygge – Pittoresk stad 

En kort tågresa från Belgiens huvudstad Bryssel har du den lilla pittoreska staden, Brygge. Majoriteten av staden har bevarats och är gjord i sten. Detta ger en väldigt romantisk känsla, där du kan smaka på Belgiens omtalade choklad, dricka belgisk öl och verkligen ta er tiden att umgås tillsammans. 

Detta resmål passar för de par som gärna vill komma åt en mysig och romantisk helg, men som inte vill åka till de självklara destinationerna när det kommer till en romantisk weekend.  

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*