De 10 bästa panoramavyerna över Paris

De 10 bästa panoramavyerna över Paris

Topp 10 panoramavyer över Paris: Det är alltid spännande att upptäcka en stad från ovan… och Paris är inget undantag med sina världsberömda monument och landmärken. Här är en lista över våra 10 favoritpanoramavyer av Paris.

1. Eiffeltornet

Eiffeltornets tredje plattform har en av de bästa vyerna över Paris, som sträcker sig över 70 km, så långt som till den franska huvudstadens utkanter, Charles de Gaulle-flygplatsen och landsbygden utanför dess förorter. Om ditt mål är att beundra själva Paris är det bättre att komma ner till den andra plattformen, från vilken allt ser närmare ut och du kan se stadens mest kända monument i detalj. Även om Eiffeltornet är Frankrikes högsta utsiktsplats ligger det för långt västerut för att få en riktigt bra utsikt och många tycker att plattformen på Tour Montparnasse är ett mycket bättre val.

2. Printemps Haussmann

Även om den inte är lika hög som terrasser vid andra monument, ger den fria plattformen vid varuhuset Printemps på Boulevard Haussmann en fin utsikt över taken i Paris, särskilt över taken på Haussmannska byggnader. Det finns ett bra perspektiv som leder till Madeleine-kyrkan och Eiffeltornet i bakgrunden.

3. Notre-Dame

Det 69 meter höga södra tornet på Notre-Dame erbjuder en magnifik utsikt över västra Paris (från Eiffeltornet till La Défense och Sacré Cœur). Du bör stanna så länge som vakterna låter dig göra för att fullt ut kunna uppskatta ögonblicket. Denna extraordinära utsikt ger också ett annat perspektiv på katedralens grönaktiga tak, liksom klockorna och gargoylerna.

4. Sacré-Cœur

Utsikten över Paris skyline från toppen av Montmartre-kullen är en av de mest kända i huvudstaden. Färre människor vet att det är möjligt att njuta av en mycket bättre utsikt genom att klättra upp till kupolen på basilikan Sacré-Cœur. Utsikten från det yttre galleriet är hisnande och sträcker sig över 30 km under en klar dag.

5. Tour Montparnasse

Det här är vår favoritutsikt över Paris! Den 56:e våningen på Tour Montparnasse har ett idealiskt läge för att upptäcka hela Paris: Eiffeltornet, Louvren, Montmartre och Luxemburgträdgården framträder under nya perspektiv.

Den öppna takterrassen är öppen för allmänheten och är bäst för att ta bilder av Paris mest kända monument och landmärken.

6. Triumfbågen

Panoramautsikten från plattformen på Triumfbågen är fantastisk eftersom den visar de tolv avenyerna som utgår från Place de l’Étoile. Utsiktsplattformen erbjuder också en fin utsikt över hela den historiska axeln, från Louvren till Grande Arche i CBD i La Défense. Den bästa tiden på dagen för att uppskatta den fina utsikten är att gå upp i skymningen en solig dag, då större delen av Paris då kommer att vara upplyst av den nedåtgående solens ljus.

Besökare kan antingen använda hissen eller klättra uppför de 284 trappstegen för att nå panoramaplattformen.
Vår favorittid för att besöka plattformen på Triumfbågen är nattetid i december när Champs-Élysées är upplyst med juldekorationer och ljus!

7. Galeries Lafayette

Galeries Lafayettes panoramaterrass, som är en rival till varuhuset Printemps, är värd att upptäcka med sin fina utsikt över stadsdelen Grands Boulevards, Notre-Dame och Panthéon. Den överraskande massan av Opera Garnier är anmärkningsvärd.

8. Mont Valérien, Suresnes

Mont Valérien är en kulle som kulminerar på 162 meter över havet i Suresnes västra förorter. Från den stora terrassen vid foten av fästningen sträcker sig utsikten från skyskraporna i La Défense till Eiffeltornet, Montparnasse-tornet och Panthéon. Hela Bois de Boulogne kan tydligt ses längst ner på kullen.

9. Parc de Saint-Cloud, Saint-Cloud

Parken i Saint-Cloud erbjuder många utsiktspunkter med utsikt över Paris. Terrassen på platsen för det före detta palatset svävar cirka 100 meter över Paris skyline, från skyskraporna i La Défense till Montmartre-kullen, Eiffeltornet och Montparnasse-tornet.

10. Parc de Belleville

Parc de Belleville i Paris 20:e arrondissement ligger mellan Parc des Buttes-Chaumont och kyrkogården Père Lachaise. Den invigdes 1988 på sluttningarna av Belleville-kullen som når en höjd av 108 meter över havet, vilket gör den till den högsta parken i den franska huvudstaden. Utsikten över Paris tak är en fantastisk utsikt som bäst beundras i morgonsolen.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*