De bästa sakerna att göra i Da Nang, Vietnam

Da Nang Vietnam

Da Nang i centrala Vietnam är ett av de där otroliga backpacking-destinationerna som tyvärr hoppar över av så många resenärer.

Många upptäcker att de har ont om tid och rusar genom Vietnam och siktar bara på de viktigaste destinationerna som Ho Chi Minh City och Ha Long Bay.

Så synd, för många inser helt enkelt inte att det finns så många fantastiska saker att göra i Da Nang!

Det vanligaste är att man flyger eller tar tåget till Da Nang och åker direkt till det fascinerande världsarvet Hoi An, som ligger bara 30 km bort. Människor använder ofta staden bara som ett transitstopp, och de missar då så mycket.

Även för dem som vet vad man ska se i Da Nang visar sig denna hippa och blomstrande vietnamesiska stad ha mycket att erbjuda. Den förtjänar definitivt att fånga upp en del av din tid.

Staden Da Nang är Vietnams tredje största stad och har haft en tragisk men fascinerande historia.

Från 1500-talet har Da Nang stadigt vuxit i storlek och betydelse från att ha varit en liten handelshamn till att bli en stor skeppsbyggnadsort på 1800-talet.

Så småningom blev Da Nang den största handelshamnen i regionen. Det var i Da Nang som fransmännen först landsteg för att erövra landet.

Det var också den första platsen där européer anlände till Vietnam när den portugisiske upptäcktsresanden António de Faria ankrade utanför kusten 1535.

År 1965 anlände den amerikanska militären och började bygga flyg- och armébaser runt om i området. Området kring Da Nang påverkades kraftigt av kemikalien Agent Orange.

Den starka kemikalien lagrades främst på den internationella flygplatsen i staden av USA och sipprade så småningom in i marken och vattenförsörjningen.

Amerikanerna använde Da Nang, och dess underbara My Khe Beach (som de kallade ”China Beach”), som en plats för vila och återhämtning för soldater som stred på andra håll i landet.

Numera är dess historia ett nästan helt avlägset minne för de ungdomar och resenärer som växer upp och besöker staden.

Det finns en blomstrande restaurang- och matscen som utvecklas och närheten till naturattraktioner som Hai Van-passet och Marble Mountains gör staden till en utmärkt plats för att komma ut och utforska friluftslivet.

Om du letar efter de bästa sakerna att göra i Da Nang behöver du inte leta längre än till den här artikeln!

De bästa sakerna att göra i Da Nang

Du har hamnat i staden och är nyfiken på vad man kan göra i Da Nang. Ska du slå till mot kusten först eller vandra runt på de livliga gatorna?

Kanske känner du dig hungrig och vill prova det berömda vietnamesiska köket!

Eller om du är en äventyrslysten person kanske du länge längtar efter att hyra en motorcykel och slå dig fram på Hai Van-passet.

Listan över saker att göra i Danang bara fortsätter och fortsätter, men låt oss börja med de fem bästa aktiviteterna i Da Nang.

Marmorbergen

Marmorbergen (Ngu Hanh Son eller ”Five Elements Mountains”) är ett kluster av marmor- och kalkstensbackar bara 7 km från staden, och en av de bästa sakerna att göra i Da Nang!

Bergen är fulla av grottor, tunnlar och buddhistiska helgedomar som bara väntar på att utforskas!

Forntida folklore säger att en drake dök upp ur havet och lade ett ägg på stranden. 1000 dagar och nätter gick och till slut föddes en utsökt dam.

Resterna av äggskalet växte till de marmorberg som du kan se idag.

Under århundradena har marmorbergen använts som en säker tillflyktsort för soldater och en plats för buddhisternas dyrkan. I dag är det en av de mest populära attraktionerna i staden!

I åratal bröts kullarna för sin värdefulla sten, även om detta nyligen har förbjudits. Du kan se exempel på intrikata stenarbeten i de verkstäder vid vägkanten som omger Marmorbergen.

Om du känner dig energisk kan du klättra upp till toppen av ett av bergen, som erbjuder en helt spektakulär utsikt över hela området.

Missa inte detta måste-seende i Da Nang!

Ta en snorkeltur till Cham Island

Inte alltför långt från Da Nangs kust ligger Cham Island, en plats som inte alltför många turister kommer till, men som är väl värd ett besök.

Denna spektakulära ö är känd för att ha några av Vietnams bästa snorklingsplatser och är ett perfekt sätt att tillbringa en dag utanför staden.

Det finns några olika sätt att ta sig dit, men det bästa och roligaste sättet är att följa med på en tur.

Den här från Get Your Guide inkluderar hämtning från ditt hotell, båttur, snorkling och undervattensvandring (en ganska unik upplevelse) och en utsökt fisk- och skaldjurslunch.

Kolla in drakbron

Dragon Bridge är en av de mest kända attraktionerna i Da Nang tack vare sin unika design och intressanta ljusshow.

När den lokala regeringen byggde den anlitade de en konstnär för att få den att sticka ut, och slutresultatet blev denna fantastiska design med draktema.

Den är 666 meter lång och är den längsta bron i sitt slag i hela Vietnam.

Se till att du planerar ditt besök till en helg, för klockan 21.00 varje lördag och söndag tänder de ljuset och draken andas verklig eld!

Son Tra-halvön

Den vackra regnskogen som sticker ut i havet från staden Da Nang kallas Son Tra-halvön. Med en storlek på över 4 000 hektar är den här platsen enormt stor!

Hyr en skoter eller motorcykel för att åka längs den nybyggda vägen till slutet och kolla in naturreservatet, och stanna till för att besöka en av de viktigaste religiösa sevärdheterna i området, Quan Am.

Håll utkik efter de rödskaftade duoc langarerna som lever på Son Tra-halvön. De är ganska vackra om du fångar en skymt av en!

Son Tra är en perfekt tillflykt från staden och perfekt för dem som undrar vad de ska göra i Da Nang.

Det finns gott om orörda stränder längs halvön och några utmärkta utsiktsplatser, vilket gör detta till en av de mest orörda vackra platserna att besöka i Da Nang.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*