Cancún som resmål

Ja, vad ska vi säga om Cancún? Drömmer du om den Franska Rivieran, ett pulserande nattliv samt god mat och ett mycket bra boende på din semester? Då är det inget tvivel, utan du kommer att vara en av de som bara måste besöka Cancún minst en gång i livet. Något som kan garanteras är att du kommer att få en stor upplevelse och vilja åka tillbaka ytterligare många gånger till denna vackra stad. Här kommer du som vill att finna extremt bra shopping i allt från mexikanska hantverk till det senaste modet, sminket och de dyra parfymerna. Är det mat du är ute efter hittar du de bästa restaurangerna i denna stad. Helt enkelt får du som åker på semester till Mexiko inte missa ett besök i Cancún.

Fakta om Cancún

Staden Cancún ligger belägen i det område som kallas för Yucatán-halvön och vetter således ut mot det Karibiska havet. Staden är känd för sina vackra stränder och pulserande nattliv, samt alla de högklassiga hotell som funnit sina kunder i detta område. Staden är indelad i två distrikt där det ena är en traditionell stadskärna, medan det andra är den långa stranden som utgör frontlinjen för alla hotell och turister.

Massor att göra i Cancún

Om det är så att du gillar sol och bad, kommer du naturligtvis redan förstått att Cancún är ett av de bästa resmålen du kan välja. Om du sedan gillar nattliv och bra boende så har du gjort en fullträff i ditt val av Cancún. Hur som helst kommer det också finnas mycket att se, vilket gör att även den som vill uppleva andra saker gör ett bra val av detta resmål. Nedan har du tre olika saker du inte får missa att se och besöka.

  • Xcaret Park: En ekologisk och arkeologisk park som erbjuder massor av aktiviteter. Det mest handlar om vatten och du kan göra allt från att snorkla till att utforska undervattensgrottor.
  • Cancún Underwater Museum: När du vill uppleva något helt annorlunda så tar du en utflykt till ett museum under vattnet. Här kan du välja att åka glasbottnad båt eller att dyka och snorkla för att se vad som visas.
  • El Rey Archaeological Zone: Här handlar det om ruiner och att uppleva hur mayafolket en gång levde. Det du finner på denna plats dateras tillbaka så långt som till 250 A.D. Denna plats består av 47 byggnader vilket inkluderar ett pyramidformat tempel.

Ditt boende i Cancún

När det gäller ditt boende i Cancún så kommer naturligtvis detta att vara något viktigt. Ett boende på din semester är alltid något du ska hålla högt. Detta är platsen du drar dig tillbaka till varje gång du ska sova för att återfå dina krafter. Boendet i Cancún är dock inget du behöver oroa dig för. Här finner alla sitt favorithotell och alla möjliga prisklasser. Du som bokar hotell för din resa till Cancún innan resan kommer att spara tid samt pengar då du slipper leta efter ett bra boende på plats. Samtidigt så får du precis det du vill ha innan någon annan bokar det sista rummet.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*