Cala’n Bosch som resmål

Vit sand, turkosblått hav och härliga dofter, väntar när man sätter sin fot i Cala’n Bosch för första gången. Detta är ett modernt turistmål som är byggt enbart för turister, beläget 10 km söder om staden Cituadella och 56 km väster om huvudstaden Mahón, där Menorcas internationella flygplats också ligger. Cala’n Bosch hör till Menorcas största badorter och har en mängd små vikar och laguner att utforska.

Stränder

I Cala’n Bosch kan man finna två stränder. Dels stranden Cala’n Bosch men även Son Xoriguer som växer samman med föregående strand, vilket gör att det finns en hel del utrymme för dykning, snorkling, kajakpaddling och uthyrning av katamaraner för den som är lite mer vågad och sjövan.
På Son Xoriguer finns flera företag som lär ut både vindsurfingtekniker och seglarlektioner så sannolikheten att man har tråkigt här, är mycket liten. Man kan även lära sig att dyka, då orten har ett känt dykningscenter. Många av hotellen erbjuder också tennisbanor.

Shopping och nöjen

Eftersom Cala’n Bosch räknas till ett av de största turistmålen på Menorca bjuds det på ett större antal restauranger och barer samt butiker än i de mindre orterna. Dock får man det allra största utbudet om man åker in till Cituadella eller Mahón men för övrigt är Cala’n Bosch helt godkänt för en lugn semester. Här ligger även några klädbutiker för den som vill prova på spanska kläder.
Nattlivet är heller inte lika utbrett som i de flesta andra badorter. Här finns visserligen inget diskotek men man kan hitta flera musikbarer och karaokebarer som inbjuder till ett lite intensivare nattliv än vanligt. Dock bör man söka sig in till Cituadella om man verkligen vill ha en helkväll.
Cala’n Bosch har ett litet minitåg som tar en runt i omgivningarna till Cap d’Artrutx och Son Xoriguer, och är man sugen på att åka längre bort, så utgår flera färjor från Cituadellas hamn som tar resenärer till Mallorca, Valencia och Barcelona.

  • Ett tips är att besöka San Juan-fiestan i Cituadella i slutet på juni. Det är den första fiestan som går av stapeln på Menorca och fortsätter runt öns bebodda delar genom att fira varje bys skyddshelgon. Den närmaste om man bor i Cala’n Bosch är alltså fiestan i Cituadella som beräknas vara särskilt gemytlig och underhållande.

Aktiviteter

Cala’n Bosch har ett flertal aktiviteter som man kan roa sig med. Här kan man boka en ridtur, vandra eller varför inte spela golf? Den närmsta banan heter Golf Son Park och är en 18-hålsbana. Banan är designad av golfbanearkitekten Dave Thomas på 70-talet och har utökats sedan dess. Nöjer man sig istället med en minigolfbana, finns en som ligger närmare byn. Cala’n Bosch har också en vattenpark för familj och barn. Den heter Aquarock och bjuder på många trampoliner och rutschkanor. Här kan man lätt få en hel dag att gå relativt snabbt.

Upptäck kusten till sjöss

Runt omkring Cala’n Bosch ligger det ett stort antal vikar och grottor som man inte kan komma till på egen hand. Därför finns det två dagliga båtturer från hamnen som tar besökare med för att undersöka och visa den robusta kustremsan med alla små guldkorn.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*