Bugibba på Malta

På huvudön Malta i det lilla medelhavslandet Malta ligger Bugibba, en typisk sommarsemesterort.

Bugibba ligger på den nordöstra delen av Malta, ungefär 30 minuters bilfärd från huvudstaden Valetta och ungefär samma restid till flygplatsen. Orten Bugibba ligger i området St Pauls bay och gränsar till områdena Salina och St Pauls bay. Man skall komma ihåg att Malta är en liten ö och ett litet land, så som turist från stora Sverige kommer du inte att märka när du stiger över dessa områdesgränser, annat än om du skulle råka se en skylt som välkomnar dig eller säger välkommen åter.

Bugibba är populärt hos många pensionerade och utflyttade britter och det märks också på typen av pubar och restauranger som finns där. Det går att få en typiskt brittisk söndagsstek likväl som att man kan hitta många alternativ till pubquizzar.

Bugibba är mer prisvärt och lite lugnare än till exempel st Julians, därför är det populärt hos barnfamiljerna. Det är mest klippstränder som gäller, men oftast har hotellen pool som alternativ, och det finns även små konstgjorda sandstränder.

Det finns mer utrymme än i st Julians och Sliema, något som också uppskattas av barnfamiljer. Det finns många lekplatser och mycket annan underhållning.

För vuxna finns det biografer och många restauranger och ställen att ta ett glas vin vid vattnet. Om man tröttnar på solen och stranden kan man gå på bio eller kanske prova på att snorkla i det klara vattnet. Det finns många dykklubbar och möjligheter till att hyra båtar och vattenskotrar om man vill ge sig ut på äventyr. Vill man pröva lyckan finns det ett stort casino.

För den festsugna ordnas coola fester på trendiga Cafe del Mar. Här kan man simma i infinity poolen och sedan dansa hela natten till kända europeiska DJs och dricka champange med de unga och trendiga.

Om man letar efter mer barnvänliga aktiviteter så finns Maltas akvarium. Där hittar man givetvis fisk från medelhavet, mest spännande är kanske hajtanken. Varje dag matas hajarna och man kan följa detta spännande event i en undervattenstunnel. Om man tycker det finns nog med fisk i havet är akvariet fortfarande värt ett besök, för utanför finns en jättestor fin lekplats.

Om man vill se något mer än Bugibba på semestern, så går lokalbussar från Bugibba hela vägen till Valetta. Det kostar 1,5 till 2,5 euro beroende på säsong. Vill man ta sig inåt landet är det bättre att åka med transport som arrangeras av de olika hotellen.

I omgivningarna hittar man många fina ställen att besöka. Det ligger en fågelpark en bit inåt landet, och sen finns den stora parken Kennedy groove. Bredvid den finns Salinas nationalpark, som erbjuder fina promenadstråk längs de gamla saltbassängerna.

Tycker man om att promenera har man kommit till rätt ort. Längs med hela kustlinjen ligger en vacker strandpromenad. Här kan du gå ifrån Kennedy groove och hela vägen bort till st Pauls bay.

Bugibba och Malta har mer än 300 soldagar per år, så det är ett säkert val för dig som vill njuta av sol på semester.