Bra boenden i Dubai – Hotell, vandrarhem och Bed & Breakfast

Bra boenden i Dubai

Bra boenden i Dubai – Säg Dubai och många får något drömskt i blicken. Vi kanske inte riktigt vet varför eller vad Dubai är men de flesta av oss vet att det är lyxigt. Denna stad som är byggd i stort sett i en öken har byggts upp rekordsnabbt och det kommer hela tiden nya byggnader som slår rekord. I Dubai finns såklart världens högsta byggnad i Burj Khalifa men också det världskända hotellet Burj Al Arab som ser ut som en segelbåt. Att bara köra runt i Dubai kommer vara en upplevelse men du vill också bo bra. Beroende på din budget kan du hitta allt. Då menar jag verkligen allt, de rikaste i världen kan lyxa till det med lyx i överflöd i denna stad där guld och olja flödar fritt men vi mer dödliga människor får nöja oss med lite mer modesta boenden. Det behöver absolut inte vara dåligt för det.

Booking.com

Mandarin Oriental Jumeira

Bra boenden i Dubai - Mandarin Oriental Jumeira

Detta hotell, Mandarin Oriental Jumeira, är ett av det mest prisvärda i Dubai. Det finns 5 utomhuspooler, ett gym och en gemensam lounge. Det är svårt att peka ut en exakt stadskärna i Dubai men detta hotell ligger i alla fall väldigt centralt. Bara 2.6 kilometer från City Mall som är ett av världens största köpcenter och ungefär 3 kilometer från City Walk Mall. Ala rum här har eget badrum och tekokare. Du har möjlighet att varje morgon få serverad en stor frukostbuffé och om du vill så kan du välja rum som har utsikt över Dubai. Det finns även ett spa och flygplatsen är endast 12 kilometer bort.


Jumeirah Emirates Towers

Bra boenden i Dubai - Jumeirah Emirates Towers

Även Jumeirah Emirates Towers är ett av de mest bokade och populära i Dubai. Det ligger på en livlig gata som heter Sheikh Zayed Road och det är bara några få minuter från Dubai Mall. Det är ett stort hotell med 400 rum och hela 11 restauranger. Det finns även nattklubbar på hotellet. Dit kommer även besökare utifrån. Alla rum har platt-tv och en soffgrupp tillsammans med air-condition såklart. Det går inte riktigt att njuta av Dubai utan air-condition. Du kommer ha det svårt att sova utan en i alla fall. Tillhörande hotellet finns både spa och pooler och all mat du kan tänka dig. Hotellet erbjuder gratis kollektivtrafik i viss mån på utvalda linjer och med pendelbuss som går bland annat till Dubai Mall.

Grosvenor House

Bra boenden i Dubai - Grosvenor House

Detta hotell, Grosvenor House, tillhör också ett av de mest bokade och populära i Dubai, alla tre på denna lista är populära boenden. Detta hotell är 5-stjärnigt och erbjuder en hel del lyx. Det ligger längs med strandpromenaden och erbjuder en butler, utomhuspool och en utsikt över småbåtshamnen som är väldigt vacker. Du kommer att ha egen tv på rummet och naturligtvis eget badrum. I badrummet har du både dusch och bad och det finns även balkong på samtliga rum. När du blir hungrig så finns det flertalet restauranger i närheten att välja mellan och du kan bland annat äta skaldjursbuffé på hotellets egna restaurang. Du kommer hit från flygplatsen på 20 minuter.