Boka en resa till Spanien

Resa till Spanien

Att resa till Spanien tillhör svenskarnas allra mest populära resmål. Allt fler svenskar har hus i Spanien och framförallt under sommaren så går charterbolagens plan fulla med svenskar till flera olika platser runt om i landet. Om du också är lite sugen på att upptäcka Spanien, listar vi här några destinationer som du kan skriva upp på din att-göra-lista!

Populära destinationer i Spanien

Det är framförallt några platser i Spanien som besöks mer frekvent än andra, vilket vi listar nedan. Dessa kan du enkelt boka via paketresor eller där du själv kan skräddarsy din vistelse efter budget och önskemål.

Malaga

Förr var det framförallt Sevilla som många svenskar reste till. Men numera är det Malaga som ligger i toppen över de mest besökta platserna i Spanien.

Malaga går också ofta under namnet Södra Spaniens huvudstad och har framförallt den senaste tiden genomgått en hel del förändringar. Malaga erbjuder idag någonting för samtliga besökare och oavsett om du älskar kultur, mat eller stillsamma aktiviteter vid vattnet så kommer detta vara ett resmål som du absolut inte får missa.

Från Malaga kan du också enkelt ta dig med hjälp av både flyg och båt. Några resmål i Malaga som du inte får missa är bland annat staden Ronda, palatset Alhambra som ligger i Granada och om du gillar natur bör du inte missa vandringsleden Camino del Rey.

Palma de Mallorca

Detta klassiska resmål är fortfarande mycket uppskattat av svenskar. Palma de Mallorca räknas som en av Spaniens allra mest inbjudande öar och bjuder på fantastiska vyer och ett väldigt varierande landskap.

Många partysugna ungdomar åker mer än gärna till Palma de Mallorca, men det är också ett vanligt resmål för både äldre och barnfamiljer. Här kan du njuta av vackra strandpromenader och ett enormt utbud av barer, restauranger och lyxiga matställen. Ett resmål som passar alla helt enkelt!

Madrid

Den spanska huvudstaden Madrid är en plats som alla bör besöka vid minst ett tillfälle i livet. Du kan enkelt ta dig hit med direktflyg från flera olika städer i Sverige. Tack vare ett utvecklad tågnät i Europa, kan du som vill färdas på ett mer miljövänligt sätt även ta dig hit med tåg.

Madrid erbjuder fantastiska möjligheter och har en gedigen kulturscen som lockar med konst, teater och mängder av utställningar. Men även utbudet av shoppinggator och små pittoreska butiker är det heller inte ont om.

Så om du letar efter ett resmål i Spanien som ger dig det bästa av flera världar, så välj Madrid. Fördelen är också att du kan ta dig till kusten och göra fina dagsturer utanför huvudstaden.

Utöver dessa tre destinationer så erbjuder Spanien självklart så många fler. Jämför därför lite olika alternativ, kika med flera olika resebolag och boka in en resa som du sent ska glömma!