Boa vista

Boa Vista är en liten paradisö i Kap Verde och där talas portugisiska. Man kan säga att det är som att vara i Västindien men med portugisiskt inflytande istället. Kap Verde ligger utanför Afrikas nordvästliga kust och har blivit ett populärt turistmål genom att på senare tid även erbjuda charterresor direkt dit. Från Sverige och närmare bestämt Stockholm, tar flygresan ca 7-8 timmar beroende på väderlek samt vilket flygbolag man flyger med.

Boa Vista är en liten ö med endast ca 6500 invånare så det finns gott om plats att hitta ett avlägset hörn. Då det är nära och bra förbindelser över till de andra öarna, brukar många turister öluffa och se sig omkring. Man kan även flyga från vissa av öarna direkt över till Boa Vista.

Sevärdheter och aktiviteter

I Boa Vistas gröna dalar och vilda natur, finns det åtskilliga saker att ta sig för. Ön anses som en aning mer genuin och drar därför till sig fler och fler turister. Huvudstaden på ön heter Sal Rei och är mycket färgstark och mysig att promenera runt i. I staden finns även en del riktiga paradisstränder att utforska samt en stor mängd lokal kultur. Stränderna ligger skyddade i olika vikar och lämpar sig därmed både för par och barnfamiljer. De bästa stränderna heter Sal Rei och Praia do Estoril och är garanterat fria från farliga vågor och underströmmar.

Dykning är verkligen ett måste om man befinner sig på Boa Vista, eftersom det ligger en hel skeppskyrkogård under vattenytan redo att utforskas. Det är gamla skepp som förlist när de varit på väg till eller från Afrika.

Man bör heller inte missa den berömda valsafarin med knölvalar som visar sina ståtliga kroppar utanför den sydvästra kuststräckan. De kommer inåt land när det är dags att para sig och då ska man passa på att kika närmare på dem.

Ta sig runt på ön

I huvudstaden Sal Rei är det bäst att använda apostlahästarna för att ta sig runt. Det är också bästa sättet att uppleva kulturen. Man kan ta taxi men detta är ganska dyrt och vill man ge sig ut på längre färder, rekommenderas en hyrbil eller de minibussar som finns att tillgå.
Hotellen brukar även ordna med en rad utflykter.

Hyrbilar är billiga och det bästa är att hyra en jeep eller fyrhjulsdriven bil för att ta sig runt i omgivningarna.

Prisnivåer

Priserna i Boa Vista kan variera enorm toch det är bra att ha det i åtanke när man ska shoppa eller handla mat. Lokala produkter kostar mycket lite om man jämför med de importerade produkterna som kan ha samma prisnivå som hemma i Sverige. Är man på Boa Vista ska man dock se till att handla så mycket av de lokala varorna som möjligt, då dessa faktiskt håller hög kvalité.
Det är bra att ha med sig så mycket kontanter som möjligt, eftersom bankerna tar ut en stor avgift för varje gång man använder kortet. Idag finns det dock gratis resekort att skaffa, bland annat från Forex som gör att du kan ta ut helt gratis eller betala utan avgifter.