Bnb

Ett Bed and Breakfast, oftast förkortat till B&B är en boendeform för turister som oftast ligger i storstäder eller längs olika turiststråk, orter och attraktioner. Vanligast är Bed and Breakfast runt de Brittiska öarna där denna boendeform är omåttligt populär både bland utländska turister och inhemska resenärer.

Övernattning med frukost

Ett Bed and Breakfast är precis vad det låter som: säng och frukost. Det betyder att i priset ingår övernattning samt frukost. Oftast är det privatpersoner som driver dessa B&B och hyr ut rum i sina hus åt övernattande gäster. Det finns oftast mellan 2-6 rum att hyra per hus och frukosten kan bestå av en kontinental frukost med yoghurt, flingor och rostat bröd samt te och kaffe samt juice, eller en engelsk frukost, med ägg, bacon, korv, bönor, champinjoner och rostat bröd samt kaffe, juice och te.

Överkomliga priser och bra lägen

Att bo på ett Bed and Breakfast är oftast ett förmånligare alternativ till att bo på hotell. En natt på ett B&B kan kosta mellan 300 kr och 1500 kr, men visst kan man hitta både billigare och dyrare varianter. I priset ingår alltid rum och frukost, men man kan även på vissa ställen välja att lägga till middagspaket. Att bo i ett privatägt B&B är mycket trevligt, och inte sällan lär man känna familjen som driver boendet och kan tillbringa kvällarna med dem om man så önskar. Bed and Breakfast boenden hittar man oftast i närheten av turistattraktioner eller i utkanten av större städer, samt längs olika turiststråk. Ett sådant är bland andra Ring of Kerry på Irland som årligen lockar hundratusentals besökare som åker runt mellan byarna i det vackra grevskapet Kerry.

Ett personligare alternativ

Boendeformen är mycket populär hos så kallade ”backpackers” som åker runt med lite packning och vandrar eller bara turistar i sin egen takt. Denna typ av turism innefattar ofta långa perioder och resekassan kan därför vara lite lägre för att räcka så länge som möjligt. Därför är denna boendeform väldigt bra just tack vare de ofta låga priserna samt den sociala aspekten. Man kommer både värdfamiljen nära, samt de eventuellt andra boenden då man umgås i en mer intim miljö. Tack vare sina ypperliga lägen är det också lätt att ta sig till och från de attraktioner som man vill besöka, och kanske får man nytt resesällskap av likasinnade som bor på samma B&B.

Unika miljöer och boenden

När man väljer ett Bed and Breakfast framför de stora hotellkedjorna kan man vara säker på att få en unik och personlig upplevelse. Ofta vill de som driver boendet bidra med det lilla extra för att du ska trivas och känna dig välkommen. Om boendet erbjuder middag kan man se fram emot en härlig hemlagad måltid i en mysig miljö. Alla B&B:s är dessutom helt unika i sitt slag, och alla rum är olika. Man kan därför få mycket mer för sin peng om man väljer denna boendeform, och även en bekvämlighet som är svårslagen. Du får en personlig service och genuin omtanke, samt minnen, och kanske nya vänner, som kommer att finnas kvar livet ut.