Billiga resor på nätet

Det har troligtvis aldrig varit billigare att resa än nu och det finns ett stort utbud av billiga resor på nätet. Vad man strävar efter när det gäller resor är helt olika. Vissa vill bara komma bort en sväng från vardagen, äta lite annorlunda och ligga på stranden i några dagar medans resandet för andra har ett högre syfte. Man vill växa och utvecklas som person, testa sina personliga gränser och utvecklas som människa.
Den ordinarie formen av resande har under de senaste 40 åren stött på en form av konkurrens från en bransch som kallas Timeshare. De vanliga resebolagen avskyr konkurrensen från dessa bolag och anledningarna är flera. Faktum är att Timeshare-branschen egentligen är resebranschens största arrangörer av resor och att man hittar alla de hotell som ingår i kända resebyråers utbud hos Timesharebranschen. Att branschen är utskälld beror till största delen på att de arbetat med udda metoder för att dra till sig nya kunder.
Till exempel brukar de ha så kallade OPCs d.v.s. Outside Personal Contacts vilket är personer som lockar till sig kunder för att få dem att gå på säljmöten med säljare inom Timeshare. Det är ofta dessa metoder som brukar bli utskällda. När Timesharebranschen startade för cirka 40 år sedan så använde man sig av lotter där kunderna ”vann” priser som de sedan skulle hämta på säljkontoret. Väl på säljkontoret träffade de säljarna som övertalade kunderna till köp av en andelslägenhet. I början blev kunderna som köpte en andel medlem i The Millionaires-club, bara för att upptäcka när de kom hem att de inte var några miljonärer. Problemet var alltså de säljarna som hänsynslöst körde över intet ont anande kunder. Man använder ännu fula metoder vilket förstör en annars god ide.
Tanken med Timeshare är att hotellen ska bli av med tomma hotellrum. Man kan boka rummen långt i förväg med hjälp av ett poängsystem eller så kan man komma över riktigt bra priser på sista minuten någonstans i världen. Till exempel kan man få en vecka för sex personer på ett centralt beläget hotell i Las Vegas för 3000 kronor på sista minuten inom Timeshare eller en vecka på Holiday Club i Åre för åtta personer i något strandhus för 3000 kronor för en sista minuten-bokning.
Detta är ett billigt sätt att resa men man bör vara medveten om villkoren d.v.s. att hotellen vill sälja ut sina outhyrda rum så även om säljarna lovar guld och gröna skogar för att få sin provision så kan man bortse från deras tomma löften och se realistiskt på saken man får troligtvis inte det bästa rummet när man fått en sista minuten. Är man medveten om de verkliga förutsättningarna och har förstått hur Timeshare fungerar så kan det vara värt att titta på som ett billigt alternativ för familjen.

För den som inte har något intresse av att äga en andel utan vill resa så billigt som möjligt kan det vara en god idé att titta på Hostels och det hittar man på internet. Hostel är något helt annat än Hotel vilket är viktigt att förstå. Ofta bor man flera personer i samma rum men ibland kan man få tillgång till privata rum, men oavsett så kan det inte bli så mycket billigare än med hostels och ofta har resenärerna riktigt roligt tillsammans.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*