Besök underbara Goa

Goa är en unik liten pärla. En spännande blandning av kultur, det smakrika köket och de vackra stränderna har gjort Goa mycket populär bland turister. Goa är Indiens minsta delstat men den ger ett intryck som vida överstiger dess relativt ringa storlek. Långa vackra stränder täcker den spektakulära kusten och många turister spenderar med rätta sina dagar där med att sola, bada och lyssna på vågorna. Men Goa är mer än bara sol och bad. Där finns en rik historia och många tempel att besöka.

Stränder

Det första som många tänker på när de tänker på Goa är kanske dess stränder. Om man är ute efter sol och bad så finns det många spektakulära stränder att välja mellan, oavsett om det är party du är ute efter eller om du vill ha lugn och ro. Vid stränderna finns oftast enklare serveringar och många försäljare. Stränderna i norra Goa är generellt mer livliga medan de i södra är av en aningen mer fridfull karaktär.

Palolem är känd som en av Goas vackraste stränder, en strand som nu för tiden har upptäckts av turisterna men fortfarande har kvar sin status som en av de allra mest sevärda stränderna i Goa. Dessutom har den en liten ö som det är möjligt att gå till när det är lågvatten. Arambol är ett av de mindre turistiska alternativen om du befinner dig i norra Goa och vill fly undan folkmängden. Betul är också en strand som turisterna ännu inte upptäckt i samma utsträckning som många andra. Anjuna är en lång sandstrand perfekt för dig som vill kombinera långa dagar på stranden med ett rikt nattliv. Vagator är en mycket livlig strand, med många gatuförsäljare och ett stort utbud av serveringar. Baga och Calangute är båda mycket populära bland charterturisterna.

Naturligtvis finns det många fler stränder att välja mellan. Oberoende av vad du är ute efter så finns det alltid någonting just för dig.

Sevärdheter

Goa tillhörde under 400 Portugal och det märks fortfarande på kulturen som är en märklig blandning av portugisiskt och Indiskt, av hinduism och kristendom. Det innebär att det finns många kristna kyrkor där att besöka, till exempel Our lady of immaculate conception och Basilica of Bom Jesus. Det finns även en stor mängd vackra tempel. Shri chandranath-templet är ett av de mest berömda. Här kan du till och med få offra någonting till gudarna. Mangeshit-templet är också väl värt ett besök.

Det finns även många olika marknader för dig som vill komma hem med något alldeles speciellt. Marknaden i Anjuna erbjuder många spännande upplevelser i form av shopping, mat och ett livligt folkvimmel. Eller varför inte besöka en kryddfarm för att få ditt lystmäte på smaker och dofter? På Tanshikar kryddfarm kan du få en guidad rundtur.

I Goa finns det någonting för alla

I Goa finns det alltid utrymme för både lugn och ro och meditation så väl som för vilda fester på stranden, sol och bad och unika kulturella upplevelser. Här finns någonting att uppleva för alla.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*